Mette-Marit falt ut av hjemmesida

Mens hele Tyskland koker av Mette-Marit-feber, var ikke kronprinsparet nevnt i det hele tatt på den norske ambassadens offisielle hjemmeside.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Königlich Norwegische Botschaft Berlin er den offisielle hjemmesida til den norske ambassaden i Berlin. Ambassadøren og hans stab har jobbet i måneder for å forberede Tysklands-besøket til det norske kronprinsparet. De siste ukene før kronprinsen alene satte kursen sørover, har det hersket den reneste Mette-Marit-feberen blant tyskerne, som selv ikke har et eget kongehus.

I Tyskland blir Mette-Marit sammenliknet med Diana, og oppmerksomheten på kronprinsessen fører også til verdifull oppmerksomhet mot norske bedrifter og eksportvarer i Tyskland. Effekten for næringslivet er nærmest uvurderlig. Mye av effekten vedvarer selv om kronprinsen måtte reise alene: Interessen for Norge har uansett antatt nye dimensjoner.

På hjemmesida til ambassaden gis det full oversikt over norske kunstnere på turné i Tyskland, for eksempel Nils Petter Molvær og Midnight Choir. Men i dag var det ikke spor etter verken kronprinsesse Mette-Marits avlysning av besøket eller kronprins Haakons offisielle besøk, som begynte søndag kveld, å finne på hjemmesida.

Ambassaden opererer nemlig ikke bare med en offisiell hjemmeside, men også med en

portal

med informasjon om Norge. I stedet for å legge informasjon om det nøye forberedte besøket på ambassadens hjemmeside, er informasjonen lagt ut på denne portalen.

- Vi synes det var passende å legge informasjonen om besøket til portal-siden. Den skal betjene tyskspråklige med informasjon om Norge, sier saksbehandler Rüdiger Alms ved ambassaden til Dagbladet.no.

- Men hvorfor har dere ikke i det minste en link til informasjonen om besøket?

- Vi hadde en link, da har den falt ut, sier Alms overrasket.

Han vet ikke hvor lenge ambassadens sider har vært uten hyperaktuelle Haakon og Mette-Marit.

- Det kan jeg ikke si. Som sagt, det var meningen at det skulle være en link der. Vi skal legge linken inn igjen, sier Alms.

Men problemene er ikke over for tyskere på jakt etter informasjon om de norske kongelige, selv om linken nå er lett å finne: For å komme inn på

Norwegen Portal

, må du ha oppdaterte versjoner av både Explorer og Netscape, eller laste ned programvare fra nettet. Hvis ikke, er sida med informasjonen om det kongelige besøket rett og slett blank.

METTE-MARIT og HAAKON</B> er superpopulære i Tyskland. Tyskerne får ikke nok av kronprinsparet...
BORTE VEKK:</B> ... men det skulle man ikke tro på ambassadens hjemmeside i Berlin. I formiddag sto det mye om Midnight Choir, men ingenting om krompen på hjemmesida. Linken til en annen norsk side hadde falt ut...
HJELPER IKKE:</B> ... og det er uansett ikke sikkert at linken er til særlig hjelp for info-hungrige tyskere. Dette er resultatet hvis du ikke har oppgradert programvare.