Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mette-Marit-feber i Tromsø

Mette-Marit-feberen får Tromsø til å gå av hengslene. Til og med selene har lagt seg i trening.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nåja, det er vel egentlig storkobbe de kalles, Sassen og Blåmann, som bor i et basseng i Tromsøs polarmiljøsenter. De får besøk av kronprinsparet fredag formiddag, og ifølge avisen Nordlys trener de nå på å gi kronprinsessen et skikkelig vått og sildeluktende kyss. Sassen og Blåmann deler gladelig ut en kobbesmask - hvis de får en sild etterpå.

Så er det da også kronprinsparets første besøk til ishavsbyen.

Musikalsk velkomst

Men selvsagt er det først og fremst mennesker kronprinsparet skal møte i Ishavsbyen. De to skal gå ned Storgata i Tromsø torsdag ettermiddag, og vil bli møtt av 1.500 barn som er elever ved den kommunale musikkskolen. De skal spille for kronprinsparet - på sitt vis.

Deretter skal kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit gjøre det de egentlig ble invitert til Tromsø for å gjøre, nemlig åpne Nordlysfestivalen - en festival for kunstmusikk fra hele verden.

Endelig oppmerksomhet

Nordlysfestivalen har eksistert i 15 år, men har stort sett blitt oversett av pressen og det store publikum. Selv i Tromsø er det mange som ikke kjenner til festivalens eksistens. Men kronprinsparets besøk kommer nok til å endre dette en gang for alle, mener daglig leder Hilde Johnsen.

- De kommer til å gjøre navnet på festivalen bedre kjent blant kulturjournalistene i Sør-Norge, og det er viktig for oss, sier hun.

Hun gleder seg over at journalistene nå plutselig står i kø for å dekke åpningen av Nordlysfestivalen.

Kronprinsparet skal overvære åpningskonserten i Tromsø kulturhus, de skal besøke Tromsø kunstforening, et eldresenter og kobbene i Polaria-senteret. Deretter skal de på en kort hurtigrutetur, før de reiser hjem fredag ettermiddag.

(NTB)

<B>TIL TROMSØ: Kronprinsparet besøker Tromsø for første gang.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!