Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mette-Marit flyr videre

Til tross for at flyskrekken langt fra har sluppet taket, er det ingen planer om at kronprinsesse Mette-Marit vil legge om sitt program den nærmeste tiden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Torsdag 24. januar reiser hun etter planen med fly til Tromsø og uken etter skal hun med hele kongefamilien til Nederland i bryllup.

- Det er ikke noe som tyder på at disse planene blir endret, opplyser informasjonssjef Wenche Rasch til NTB.

Sint

I går reagerte kronprinsessen voldsomt etter en flytur til Haugesund fordi hun trodde at en fotograf fra bildebyrået Scanpix tok bilde av henne inne i flykabinen.

Fotograf Knut Falch hevder at han ikke tok bilder av kronprinsessen, men klargjorde kameraet for senere bruk. Han hadde før kronprinsparet kom inn på flyet på Gardermoen spurt Slottets representant om det var i orden å ta et bilde, men fått avslag.

Kronprinsessen reagerte derfor voldsomt da hun trodde det ble tatt bilder mot hennes vilje og sa klart fra om dette til fotografen. Da følget kom ut på flytrappa etter landingen på Helganes lufthavn, lot hun tydelig sin reaksjon gå ut over ektemann og sekretær, slik det ble vist i et nyhetsinnslag på TVNorge lørdag kveld.

- Kronprinsessen arbeider fortsatt med å bli kvitt sin flyskrekk. Hun ber om pressens forståelse for at fotografene ikke bidrar til å minske flyskrekken ved å ta bilder av henne inne i kabinen.

Der det eneste informasjonssjef Wenche Rasch på Slottet vil si i en kommentar til NTB etter hendelsen.

Rolig flytur

Den tre kvarter lange, rolige flyturen til Haugesund så det ut til at kronprinsessen taklet helt fint. Hun tok en matbit, pratet med sitt reisefølge, leste avisen og viste ingen synlige tegn til redsel. Turen tilbake gikk også tilsynelatende bra.

Kronprinsesse Mette-Marit satt mellom sin ektemann og en annen mann på første rad om bord på SK 1385 fra Gardermoen til Helganes lufthavn på Karmøy og under returen med SK 1388 til Gardermoen. Begge mennene hadde oppmerksomheten rettet mot kronprinsessen det meste av turen.

Kronprinsparets sekretær Hilde Haraldstad ville ikke si hvem den tredje personen var, men etter det NTB erfarer, skal det ha vært en psykolog eller en flyskrekkekspert som var med for å få den flyredde kronprinsessen til å føle seg trygg i luften.

Heller ikke informasjonssjef Wenche Rasch vil bekrefte hvem personen er.

Kronprinsessen skal også hatt den samme fagpersonen med seg under turen til London i desember, men heller ikke dette vil Slottet bekrefte.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!