- Mette-Marit har ikke privatliv

- Det er hardt arbeid og mindre glamorøst enn man tror. Hun har ikke klaget til meg, men jeg kan se at det ikke er noe sukkersøtt liv. Hun lever nesten som et dyr i en dyrepark. Kronprinsessens far har latt seg intervjue av tyske Bild am Sonntag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En uke før kronprinsparet reiser på et femdagers besøk til Tyskland, har Sven O. Høiby gitt et lengre intervju til tyske Bild am Sonntag. Høiby uttrykker her bekymring over kronprinsesse Mette-Marit ikke lenger har noe privatliv.

- Jeg tror at hoffet mange ganger forlanger for mye av henne. Alle øyne hviler på henne, og hun må alltid bevare fatningen. Det er hardt arbeid og mindre glamorøst enn man tror. Hun har ikke klaget til meg, men jeg kan se at det ikke er noe sukkersøtt liv. Hun lever nesten som et dyr i en dyrepark. Hun har ikke privatliv lenger. Brevene hennes blir åpnet, og det er alltid en livvakt til stede, sier Sven O. Høiby til den tyske tabloidavisen, som har et opplag på vel 2,6 millioner (4,4 millioner på hverdager)

Stolt av Mette-Marit

I intervjuet sier Høiby videre at han ikke har noe ønske om å brette ut livet sitt offentlig ettersom det ikke er han som plutselig har blitt kongelig. Han gir likevel tyske lesere et lite innblikk i hvordan han tror Mette-Marit ser på sin far.

- Jeg tror at hun av og til skammer seg over meg, sier Høiby.

Men selv om Høiby sier at han ikke passer inn i datterens verden, er han ikke så rent lite stolt av henne.

- Jeg er veldig stolt av Mette-Marit. For meg er det ikke så viktig at hun har giftet seg med kronprinsen, men med en hyggelig mann. Haakon er hyggelig og en god reservepappa for Marius, svarer Høiby på spørsmål om hva han tenker om at datteren hans blir den kommende dronning i Norge.

Høiby sier videre at Mette-Marit er sterkere enn mange tror.

- Hun vil fylle rollen sin fint. Jeg vet at Haakon og Mette-Marit elsker hverandre. Det er det viktigste.

Bokplaner

Sven O. Høiby planlegger å gi ut en bok om barnebarnet sitt, Marius, i oktober.

- Det er en barnebok med små anekdoter fra livet til barnebarnet mitt, sier han til Bild am Sonntag.

Høiby sier at han er klar over at kronprinsparet ikke er begeistret over bokplanen, og at han har snakket med kronprins Haakon om det.

- Jeg vil ikke skade barnebarnet mitt med denne boka. Tvert imot. Jeg er jo veldig glad i ham, og dette er min kjærlighetserklæring til ham, sier Sven O. Høiby.

(NTB)

IKKE FRED: Sven O. Høiby mener datteren lever i et bur av plikter.