Mette-Marit i krykketrening før Bastøy-besøk

Kronprinsesse Mette-Marit kom elegant og stø på krykker til Bastøy fengsel der rundt 100 innsatte soner sin straff. Kronprinsparet var tirsdag med på feiringen av 100-årsjubileet til Bastøy kirke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med god støtte fra sin ektemann klarte Mette-Marit brasene av og på landgangen på ferja «Foldin» og opp og ned spesiallagde trapper til hestevognen hun og Haakon ble fraktet med til kirken.

Trener opp ankelen

Det viser seg at kronprinsessen har ligget i hardtrening før kirke- og fengselsbesøket. Det kan fengselsprest Knut Mølbach fortelle.

- Hun fortalte at de bor i 3. etasje uten heis. Hun hadde trent lenge for å komme opp trapper og nå er hun jo sterk nok til klare det, sier Mølbach som er lettet over at Mette-Marits ankelbrudd ikke har satt en stopper for kronprinsparets deltakelse i feiringen av 100 års kirkehistore på Bastøy.

- Jeg er imponert over noen av de byksene hennes oppover trappene, ler presten.

Høydepunkt for de innsatte

Han kan fortelle at de innsatte setter stor pris på å få kongelig besøk.

- De er stolte og har vært med på forberedelsene, sier Mølbach.

Etter gudstjenesten, under lunsjen, fikk kronprinsparet oppleve bandet Mission Impossible som består av innsatte i fengselet.

- Vi spiller låtene «Chained» og «Thoughts» og vi gleder oss, sier Richard og Frank.

Etter lunsjen ventet omvisningen på området og samtaler med noen av de innsatte som skulle fortelle om sine hverdagsliv. De innsatte deltar i driften av fengselet og driver både med skogbruk, jordbruk og hester.

- Vi har verdens vakreste luftegård, sier fungerende fengselsdirektør Øyvind Alnæs.

(NTB)

TRENER: Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit på vei ut fra Bastøy kirke sammen med biskop Sigurd Osberg (t.h) og fengselsprest Knut Mølbach. Kronprinsparet var på besøk i forbindelse med Bastøy kirkes 100 års-jubileum.