-Mette-Marit is nice

Dronning Elizabeth (75) lot seg sjarmere da hun i går kveld hilste på Mette-Marit utenfor den britiske ambassadør-boligen i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to kongelige håndhilste før de gikk inn til middag i boligen.

- Mette-Marit is nice, sa dronningen i går. Hun stortrives i Norge.

- Jeg har hatt et veldig fint opphold, sa dronningen da Dagbladets reporter hilste på det britiske statsoverhodet. Hun skyndte seg å legge til at hun har besøkt landet fire ganger.

- Men det begynner å bli en stund siden sist, sa hun.

Kommer ikke

Som Storbritannias dronning og kong Haralds tremenning er den spreke 75-åringen selvsagt invitert i bryllupet til kronprins Haakon og Mette-Marit 25. august.

- Jeg kan dessverre ikke komme, men vår familie kommer til å bli representert, sa dronningen.

Selv har hun opplevd at vinden har blåst hardt rundt hennes sønner og deres valg av kjærester og ektefeller. Dronning Elizabeth har til tross for avisoppslag og rykter ikke noen problemer med å møte Mette-Marit. Snarere tvert imot.

- Hun er en flott jente, svarte hun på spørsmål fra pressen.

Imponert

Hun reflekterte også over at Norge har forandret seg siden sist hun besøkte landet.

- Det virker som om landet har vokst. I hvert fall er Oslo blitt større.

Dronning Elizabeth og gemalen prins Philip ble imponert over elevenes engelskkunnskaper da de besøkte Bolteløkka skole i går formiddag. Det norske kongeparet var stolte ledsagere. Engelske versjoner av «Hjulene på bussen», «Bæ, bæ, lille lam» og andre barnesanger ble framført på tilnærmet perfekt engelsk av klasse 3 A da de to regentparene kom på besøk.

<B>KNELTE FOR DRONNINGEN:</B> - Mette-Marit er en flott jente, sier dronning Elizabeth. Her håndhilser de to utenfor den britiske ambassadør-boligen.
DYRLEGEN PÅ PLASS:</B> Den norske TV-veterinæren Trude Mostue var også til stede under middagen. Hun er superkjendis i England
<B>GODE VENNER:</B> Mette-Marit og prinsesse Märtha strålte da de ankom dronning Elizabeths middag.