Mette-Marit kupper valgkampen

Politikerne innser at de vil tape kampen om oppmerksomheten når bryllupet mellom kronprins Haakon og Mette-Marit Tjessem Høiby nærmer seg. Bare uker før valgdagen vil kongehuset stille Stortinget i skyggen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Slottets valg av dato betyr at festkjoler og andre viktige detaljer fra den europeiske adelen vil dominere nyhetsbildet i store deler av august. Politikere som vil fokusere på Forskjells-Norge, forfalne skoler eller skattenivået, får trange kår. For det er ikke bare selve bryllupshelga prinsen og Mette-Marits lykke vil stråle i media. Oppkjøringen til den 25. august innebærer et massivt søkelys på Slottet uker i forveien og et par dager i etterkant. Det tar partiene konsekvensene av - på ulike måter.

- Vi er klar over at det blir vanskelig å få oppmerksomhet om politiske saker i tida rundt bryllupet. Derfor må vi unngå å presentere viktige utspill for velgerne på et tidspunkt da alle bare er opptatt av bryllupet, sier informasjonssjef Dag Ivar Belck-Olsen i Kristelig Folkeparti.

Kortere valgkamp

Etter at meningsmålingsinstituttene de siste årene har prentet inn i partiene at svært mange velgere ikke bestemmer seg før helt til slutt, har politikerne satt inn en voldsom sluttspurt.

- Kronprinsbryllupet vil forsterke denne trenden. Vi tror medietrykket på valget først kommer etter 25. august, sier Belck-Olsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer