Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mette-Marit-mani

Mette-Marits status som alenemor og hennes tidligere tilknytning til housemiljøet skaper avisoverskrifter også ute i Europa. Den britiske storavisa The Guardian er overrasket over at nordmenn flest ikke reagerer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Ikke bare er det økonomisk mulig å være alenemor i Norge, men det er også sosialt akseptabelt. Gitt et slikt sosialt og politisk klima mener mange at spørsmålet ikke er om prinsen kan gifte seg med en alenemor, men hva slags rolle et barn fra et tidligere forhold skal ha, skriver journalist Valeria Criscione etter å ha besøkt Oslo. The Guardian bruker to sider på saken i sitt bilag - med tittelen «Dronningmødre» og med bilde av Mette-Marit på trilletur med sønnen ved kunstsenteret Henie Onstad utenfor Oslo.

Kvinners status

- Både kronprinsens åpne erklæring og den offentlige støtten til forholdet sier mer om kvinners status i Norge enn om moderniseringen av monarkiet, skriver Criscione og konstaterer at det er Mette-Marit-mani i Norge.

Avisa stiller seg tvilende til om noe tilsvarende ville blitt godtatt innen det britiske kongehuset.

Også svenske aviser har vist stor interesse for kronprinsens kjærlighet den siste uka.

Dommen er entydig: det norske kongehuset er i problemer.

I går gjorde Expressen et nummer av at Mette-Marit foreløpig ikke har fått plass på slottsbalkongen under feiringen av nasjonaldagen. De beskriver forholdet mellom Haakon og Mette-Marit som en kjærlighetskarusell og at det norske folk har fått «et litt spesielt forhold» til Haakon etter at han fortalte om sin kjærlighet. Svenskene beskriver situasjonen som problematisk for tilhengerne av kongehuset, og legger vekt på at faren til Mette-Marits sønn har et kriminelt rulleblad.

Fryktet bråk

Foruten The Guardian har flere engelske tabloidaviser og kjendisblader omtalt forholdet. Trykket rundt kjæresteparet er ventet å tilta utover våren og sommeren. Flere europeiske sladreblader, med anerkjente Paris Match i spissen, er ventet til Oslo for å gjøre reportasjer på det nyforelskede paret.

Dagbladet er kjent med at kongefamilien og de ansatte på Slottet var forberedt på mediestormen og debatten rundt kronprins Haakons kjærlighetsforhold til Mette-Marit Tjessem Høiby. Kongefamilien ønsker politikerne og Kirken velkommen i en konstruktiv debatt om monarkiets rolle.

IKKE PÅ BALKONGEN: I går gjorde den svenske avisa Expressen et nummer av at Mette-Marit Tjessem Høiby foreløpig ikke har fått plass på slottsbalkongen under feiringen av nasjonaldagen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling