Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mette-Marit og Rasmus Hansson på liste over ledende tenkere

Kåring i internasjonalt magasin.

PÅ LISTE: Kronprinsesse Mette-Marit, her med kronprins Haakon lørdag. Foto: Audun Braastad / NTB Scanpix
PÅ LISTE: Kronprinsesse Mette-Marit, her med kronprins Haakon lørdag. Foto: Audun Braastad / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Miljøpartiet de Grønnes leder Rasmus Hansson og kronprinsesse Mette-Marit har havnet på tidsskriftet Foreign Policy Magazines liste over årets hundre ledende tenkere.

- Jeg er selvsagt svært glad for å motta denne prisen. Den tar jeg imot på vegne av den voksende grønne, globale bevegelsen som vi nå ser i Europa og i hele verden. Det bør også være en øyeåpner for norske politikere om at miljøpolitikk kommer til å komme stadig høyere på agendaen i årene som kommer, sier Hansson selv i en kommentar til plassen på listen.

Hansson er plukket ut som en av 15 i kategorien beslutningstakere. Andre navn på listen er blant andre FNs generalsekretær Ban Ki-moon, Tysklands forbundskansler Angela Merkel, USAs tapende presidentkandidat Hillary Clinton, USAs justisminister Loretta Lynch, Canadas statsminister Justin Trudeau, Skottlands førsteminister Nicola Sturgeon og Londons borgermester Sadiq Khan.

OGSÅ PÅ LISTE: MDGs Rasmus Hansson. Foto : Hans Arne Vedlog / Dagbladet
OGSÅ PÅ LISTE: MDGs Rasmus Hansson. Foto : Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Kronprinsesse Mette-Marit figurerer i kategorien moguler, sammen med Melinda Gates og Kate Roberts. Alle tre anerkjennes for partnerskapet the Maverick Collective, som arbeider for fattige jenter og kvinners helse og muligheter verden over. Initiativet ble lansert i mai i år.

Rasmus Hansson ble valgt ut blant annet for hans gjennomslag for at Statens pensjonsfond utland - også kalt oljefondet - i 2015 trakk seg ut av kull, samt for at regjeringen i sommer fastslo at Norge skal bli karbonnøytralt innen 2030.

(NTB/Dagbladet)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!