GIR STØTTE: Kronprinsesse Mette-Marit skal åpne konferanse om spiseforstyrrelser.
Foto: Mette Randem
GIR STØTTE: Kronprinsesse Mette-Marit skal åpne konferanse om spiseforstyrrelser. Foto: Mette RandemVis mer

Mette-Marit på konferanse om spiseforstyrrelser

Kronprinsesse Mette-Marit har takket ja til å åpne en nordisk miljøterapikonferanse om spiseforstyrrelser i Oslo torsdag 22 april.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Rådet for psykisk helse er blant kronprinsessens faste beskytterskap, og kronprinsparet har også tidligere engasjert seg i saker vedrørende spiseforstyrrelser. For halvannet år siden gjestet kronprins Haakon en nordisk konferanse om spiseforstyrrelser for gutter og menn i Oslo. Han sa i den forbindelse at det er viktig for ham og kronprinsesse Mette-Marit å bidra til at barna får et sunt forhold til sin egen kropp, gjennom sunn livsstil, barneaktiviteter og friluftsliv.

Av dem som sliter med spiseforstyrrelser, er det mange som behandles på institusjon. Miljøterapi er en vesentlig del av behandlingen, men det er gjort lite skriftlig dokumentert forskning på metodene.


Den første nordiske miljøterapikonferansen om spiseforstyrrelser setter søkelys på miljøterapeutisk arbeid. Konferansen skal handle om praksis, forskning og fagutvikling. Målgruppen er helsepersonell som jobber med spiseforstyrrelser. Arrangørene har hentet inn spesialister fra Norge, Sverige, Danmark og Island.


NTB