Mette-Marit rørt

DEN HAAG: Om snart tre måneder står kronprins Haakon og Mette-Marit Tjessem Høiby ved alteret i Oslo domkirke. I går var de gjester i prinsebryllup i Nederland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Begge var preget av den vakre seremonien da den nederlandske prinsen Constantijn fikk sin Laurentien.

- Det sterkeste inntrykket var da de sa ja, sa Mette-Marit til Dagbladet.

I kirka Grote Kerk i gamlebyen i Haag satt Mette-Marit og Haakon side ved side da bruden sto framme ved alteret og lot tårene trille idet hun erklærte evig troskap til sin store kjærlighet. Et inntrykk som festet seg hos sørlandsjenta, som 25. august får sin prins.

- Det har vært et veldig flott bryllup, sa Mette-Marit etter seremonien.

- Hva gjorde sterkest inntrykk?

- Det var da de sa ja.

Norges kommende kronprinspar har sammen med prinsesse Märtha Louise brukt festdagene i Nederland til å bli bedre kjent med Europas kongelige. Flere av de prominente gjestene som i går spaserte rundt med store, fargerike hatter, vil etter all sannsynlighet gjeste Oslo i august.

Mette-Marit ser allerede ut til å gå godt overens med prinser og prinsesser som hun tidligere bare har sett i den kulørte ukepressen. Etter seremonien i kirka var tonen god mellom Mette-Marit og kronprinsesse Victoria. De fikk også god kontakt med hverandre da Mette-Marit debuterte blant Europas kongelige i Luxembourg i april. Også under festen fredag kveld snakket prinser og prinsesser interessert med jenta som snart formelt blir innlemmet i den europeiske kongefamilien.

Lo godt

Da Dagbladet ved avreise til seremonien lørdag spurte om hvordan det var å reise alle tre sammen, ble Märtha og Mette-Marit stående og se på hverandre. Ingen visste helt hvem som skulle svare før Mette-Marit omsider tok ordet.

- Det er kanskje litt kjedelig, sa hun og lo godt.

Det er ingen tvil om at de trives i hverandres selskap. Kronprinsen står litt i bakgrunnen og kikker bort på sitt reisefølget, mens Märtha skyter inn at bryllupsfesten fredag var vellykket.

- Vi hadde en kjempehyggelig kveld, sa prinsessen.

Norges kommende kronprinspar fulgte nøye med på hva som skjedde under hele bryllupet. Kronprinsen var imponert over seremonien.

- Dette var et flott bryllup, sa han til Dagbladet.

- Har kronprinsen og hans forlovede lært noe av bryllupet som de kan bruke under sin egen feiring?

- Ja. Vi snakket om at vi skulle ta med notatblokk for å huske alt, sa kronprinsen, mens Mette-Marit nikker samtykkende i bakgrunnen. Hvem som hadde glemt blokka, ville ingen av dem svare på. De kikker på hverandre og ler, og forsvinner inn døra til hotellet. Flere av de kongelige har allerede begynt å tenke på bryllupsfesten i Oslo. Under festen i Haag bodde Haakon og Mette-Marit på samme hotell som de kongelige fra Jordan.

- Det er litt tidlig å si ennå, men det er ingen tvil om at det hadde vært morsomt å reise til Norge. Jeg håper at jeg skal få anledning til å være med og feire at Haakon og Mette-Marit gifter seg, sa Hans høyhet Nassar Judeh fra Jordan.

Limousin

Etter over et døgn i selskapsantrekk og gallakjole strålte både Mette-Marit og Märtha i mer hverdagslige klær da de ved 18-tida sjekket ut og satte seg inn i en ventende Lincoln Limousin med registreringsnummeret AA 83. Jentene var fortsatt i perlehumør og øvde på forskjellige varianter av kongevinken da de forlot hotellet med politieskorte.

GODT HUMØR:</B> Kronprins Haakon og Mette-Marit riktig strålte under gårsdagens bryllup i Nederland. Snart skal de selv gifte seg. - Det sterkeste inntrykket var da de sa ja, fortalte Mette-Marit.
STRÅLTE AV LYKKE:</B> Prins Constantijn og hans Laurentien ga hverandre sitt ja i går.
<B>SPORTY:</B> Mette-Marit tok fram joggeskoene da festen var over.
SKINNKLEDDE:</B> Både kronprins Haakon og prinsesse Mãrtha Louise skiftet fra gallaantrekk til skinnjakker før de sjekket ut fra hotellet.