Mette-Marit så vidt på balkongen

Kronprinsesse Mette-Marit sto på balkongen i ti minutter før hun trakk seg tilbake.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med en bredbremmet rød hatt som beskyttelse mot farlige UV-stråler hilste kronprinsesse Mette-Marit barnetoget fra Slottsbalkongen. Etter ti minutter i solskinnet trakk hun seg tilbake. Hun fikk bare med seg begynnelsen og slutten på den knapt tre timer lange seansen.

Mette-Marit var tydelig merket av solforbrenningsskadene på høyre side av ansiktet, men litt brunkrem og sminke skjulte det meste. Kronprinsessen må fortsatt være svært forsiktig med huden en tid framover etter forbrenningsskadene for vel en uke side.

Nærbilder av kronprinsessen viser at forbrenningsskadene hun har pådratt seg har vært betydelige. Brune flekker på kinnet og sår på leppen er synlige tegn fortsatt.

Ifølge pressemeldingen fra i går kan hun være ute i sola i korte perioder hvis hun beskytter huden godt med sterk solkrem.

Den store Dickens-inspirerte kreasjonen kronprinsessen bar på hodet på Slottsbalkongen vakte oppsikt blant publikum, men de NTB snakket fant den både morsom og kledelig for anledningen, selv om den skjulte mye av ansiktet hennes. Men det var vel også meningen.

De to kongelige kvinnene på Slottsbalkongen var til sammen i flaggets farger. Dronningen i hvitt med rød hatt, og kronprinsessen i mørk blått antrekk med rød hatt til.

Kongen og kronprinsen var som vanlig 17. mai, elegante i sjakett med floss. Med hatten hilste de samtlige 107 skoler som deltok i paraden forbi Slottet. De jubilerende skolene Jeriko (25 år) og Lilleaker (120 år) innledet årets barnetog.

Langt flere mennesker enn vanlig hadde funnet veien til Oslo sentrum 17. mai i det flotte sommerværet. Barnetoget var også rekordlangt, ifølge en av «toglederne». Selv ikke under jubileumsfeiringen for to år siden var det flere deltakere. Slottsparken sto i full sommerskrud og dannet en flott grønn ramme rundt nasjonaldagen i Oslo.

(NTB)

SKADER: Kronprinsessen har tydelige sår på kinnet, halsen og på leppene etter den kraftige forbrenningen hun ble utsatt for.
I FJOR:</B> I fjor debuterte Mette-Marit på slottsbalkongen på 17.mai. I år ble ikke ting helt som planlagt.