Mette-Marit sjokkerte i jeans

På rød løper ankom Mette-Marit Madrid kledd i jeans. Moteekspertene er ikke nådige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var ikke bare prinsesse Märthas gule kjole som fikk folk til å rynke på nesa i Madrid. Internasjonale medier har reagert kraftig på at kronprinsesse Mette-Marit gikk ned den røde løperen iført jeans da hun ankom den spanske hovedstaden fredag.

Kritiske spaniere

Upassende, mente spanierne, som gjorde ankomsten til et hovedtema i flere tv-kanaler.

Norske moteredaktører mener hun må være langt mer bevisst i klesveien når hun representerer sitt land.

- Jeg synes det er svært upassende å ankomme i dongeri. Når hun representerer Norge, bør hun være mye mer bevisst på hvordan hun kler seg, mener Henne-redaktør Ellen Arnstad.

Kollega Signy Fardal i Elle mener Slottet har vært dårlige til å informere kronprinsessen ved denne anledningen.

- Det må ha vært en tabbe, og noen ved Slottet bør kanskje hviske henne noen ord i øret, sier Fardal.

Gir strykkarakter

Moteansvarlig Vibeke S. Ødegaard i ungdomsbladet Mag er også kritisk til at Mette-Marit stilte i jeans.

- Jeg synes dette er for dårlig. Litt for avslappet - for sløvt, rett og slett. Med enkle grep kunne hun sett mye bedre ut. Haakon hadde kledd seg i dress, og de burde kunne stå i stil til hverandre. Det var ikke et offisielt program da dette skjedde, men det er ikke en god nok unnskyldning, mener Ødegaard.

En dristig Märtha

Motespesialistene er derimot noe mer positive til den mye omtalte gule og røde kjolen til prinsesse Märtha.

- Kjolen er utrolig dristig, vågal og annerledes. Hun skal ha poeng for at hun tør, men jeg er usikker på om den er passende ved en sånn anledning. Den er litt for kort, og veldig ungpikeaktig, sier Ødegaard.

Henne-redaktør Ellen Arnstad synes det er positivt at prinsessen våger å bli sett, men setter spørsmålstegn ved tid og sted for akkurat denne kjolen.

- Til et katolsk bryllup synes jeg nok kjolen har litt for mye partypreg over seg, og ikke er helt passende. Den skulle nok heller vært tatt på til en annen anledning, sier hun.

- Jeg synes den er helt strålende! Det er en glad og happy kjole, og jeg ser ikke hva som er galt med gult. Håper hun tar all kritikken med et smil, sier Fardal.

FÅR PÅ PUKKELEN: Flere moteeksperter gir kronprinsesse Mette-Marit det glatte lag for buksebruken sin ved ankomsten på den røde løperen i Madrid før det spanske prinsebryllupet.