Mette-Marit skal studere politikk

Kronprins Haakon skal studere internasjonal politikk med fordypning i utviklingsspørsmål i London. Det skal kronprinsesse Mette-Marit også.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kronprinsparet flytter til London til høsten for å studere, og kronprinsen har tidligere opplyst at han har kommet inn på en ettåring mastergradstudie (Master of Science Development studies) ved London School of Economics and Political Science (LSE).

Kronprinsen skal fortsette studiene i internasjonal politikk og med særlig fordypning innen utviklingsspørsmål.

På en pressekonferanse i forbindelse med sitt studieopphold i Utenriksdepartementet opplyste utviklingsminister Hilde Frafjord Johnson at kronprinsesse Mette-Marit skal studere det samme som sin ektemann.

Kronprinsessen sa ikke noe under pressekonferansen.

- Når det gjelder kronprinsessens studievalg, vil vi komme tilbake til det, sier informasjonsrådgiver Sven Gjeruldsen ved Slottet til Dagbladet.no.

Flere kjendiser ved skolen

Kronprins Haakon er ikke det første kjente navnet på London School of Economics and Political Science i London. Både rockeguruen Mick Jagger, president John F. Kennedy, EU-kommisjonens president Romani Prodi og kona til statsminister Tony Blair, Cherie Blair, har studert der tidligere.

Skolen er også populær blandt norkse studenter i London. Den ligger sentralt ved Themsen.

Les mer om skolen på deres hjemmesider..

TIL LONDON: Kronprinsparet reiser til London til høsten for å studere. Her fotografert under en gudstjenesten i Bastøy kirke.