Mette-Marit til Russland

Gravide Mette-Marit tar med seg kronprinsen og drar til Russland i slutten av måneden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter invitasjon fra den russiske føderasjonens regjering besøker kronprisparet Russland 27.oktober. Reisen varer til 1. november.

Kan avlyse

Programmet for Kronprinsparet omfatter besøk til St. Petersburg og Moskva. I tillegg skal kronpris Haakon besøke Murmansk.

På grunn av Hennes kronprinsessens svangerskap kan det bli endringer i hennes deltakelse, melder Kongehuset i en pressemelding.

Overfor Dagbladet.no kan Slottet foreløpig ikke opplyse hvordan reisen skal foregå. Mette-Marits graviditet ble bekreftet fra Slottet 4. juli i år. Kronprinsessen, som har flyskrekk, er derfor over 6 måneder på vei når reisen foretas.

På grensa

Ifølge Lommelegen kan man fly til og med uke 35 og inntil fire timers flyreise i uke 36 og 37. Det er flyforbud etter 37. svangerskapsuke, og flyselskapene tar ikke med kvinner som er kommet så langt i svangerskapet.

Barnimagen anbefaler å ikke fly de siste to månedene av svangerskapet. Dermed er Mette-Marit helt på grensa, men kan fly fram til 22. november.

Jordmor Siri von Krogh ved Barnimagen sier det ikke er noen medisinske indikasjoner på at kronprinsessen ikke bør fly til Russland.

- Nei, det er det ikke, selv om en selvsagt bør være oppmerksom på at gravide har økt sjanse for å få blodpropp dersom de flyr, sier von Krogh til Dagbladet.no.

Det anbefales å få en plass ved midtgangen, gå mye og drikke rikelig med vann og juice.

Mette-Marit har termin 22. januar.

<B>VIL IKKE VITE KJØNNET:</B> Det venter en overraskelse på kronprinsparet 22. januar. Da fødes tronarvingen, og kronprinsen lovet i går at han skal være med på fødselen. Bildet er fra 10. oktober.