Mette-Marit til topps

Til alle flaggelskende nordmenn: sett av datoen 19. august. På denne datoen i 1973 ble Mette-Marit født i Kristiansand. Det blir Norges nye nasjonale flaggdag fra 2002.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

På alle offentlige bygninger går flagget til topps 19. august fra og med neste år. I likhet med alle i den nærmeste kongelige familie blir også kronprins Haakons forlovede, Mette-Marit Tjessem Høiby, vist ære med en egen flaggdag etter at de to er blitt gift.

Kom overraskende

- Forutsetningen for en flaggdag er at bryllupet mellom kronprins Haakon og frøken Tjessem Høiby har funnet sted, sier rådgiver i Utenriksdepartementet, Thor Magnus Jartun Bronder, til Dagbladet. Dermed får Mette-Marit sin første flaggdag til neste år, siden bryllupet med kronprins Haakon skjer 25. august.

Kongelige flaggdager

21. februar, kong Haralds fødselsdag4. juli, dronning Sonjas fødselsdag20. juli, kronprins Haakons fødselsdag

22. september, prinsesse Märtha Louises fødselsdag

Den nye flaggdagen kommer som lyn fra klar himmel for almanakkprodusentene.

- Vi har ikke fått med den nye flaggdagen i neste års almanakker og det beklager vi. Almanakkene for 2002 er allerede trykt, sier forlagssjef Erik Mathiesen ved Almanakkforlaget til Dagbladet.

Et annet problem for alle som sender ut trykksaker hvor alle offisielle flaggdager er et viktig element, er hvilken tittel Mette-Marit får. Kong Harald har tidligere sagt at dette ikke blir offentliggjort før på bryllupsdagen, og da er trykksakene allerede ferdigprodusert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer