Mette-Marit tok kontroll

For første gang fortalte Mette-Marit Tjessem Høiby om sitt humanitære engasjement til pressen, som i går var invitert til Slottet for å få vite mer om kronprinsparets fond.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kronprins Haakon og Mette-Marit fortalte detaljert om Kronprinsparets Humanitære Fond. Allerede for to uker siden kunne Dagbladet fortelle leserne at det kommende kronprinsparet vil gi bort folkegaven.

Drivkraft

Kronprinsparet vil at gaven i første omgang skal gå til integrering av flyktninger i Norge, og bekjempelse av hiv og aids i den tredje verden.

Mette-Marit har hele tida vært en bærende drivkraft for arbeidet med dette fondet. Kronprins Haakon kunne også røpe at det var kjæresten som hadde ideen.

- Det var forloveden som kom på ideen ved juletider i bilen ned til Kristiansand i forbindelse med julefeiringen, sa kronprinsen og kikket stolt bort på sin forlovede.

Dette ønsker de å støtte:

  • Sportsklubben Vard for sitt arbeid med å integrere særlig unge innvandrere inn i klubben og lokalmiljøet.
  • Forebygge hiv og aids i Mosambik gjennom Røde Kors' arbeid i landet.
  • Grunnutdanning i Etiopia gjennom Redd Barna, med særlig vekt på jenters utdanningsforhold.

    Her er kontonummeret:

    6034 05 25801 eller 400 (f.o.m. 18.06.01)

    PS: De fem siste sifrene er bryllupsdatoen!

Sosialt engasjement

Mette-Marit var lettere nervøs, men tydelig engasjert i spørsmålet. Hun strøk hele tida kronprinsen over hånda og viste at hun ikke var helt komfortabel med alle pressefolkene til stede.

- Det er viktig for oss å kunne gjøre noe positivt i forhold til bryllupet. Jeg tror vi kommer til å jobbe like aktivt i fondet begge to, sier Mette-Marit.

På Slottets hjemmesider står det at Mette-Marit er sterkt sosialt engasjert. På direkte spørsmål fra Dagbladet på hva hun legger i dette, svarte hun:

- Jeg er svært engasjert i disse spørsmålene og har lyst til å jobbe aktivt med fondet. Dette er viktige spørsmål for meg.

FORELSKET: Tydelig forelsket smilte det kommende kronprinsparet da de i går inviterte pressen til Slottet for å informere om sitt humanitære fond. Kronprinsen fortalte at det var Mette-Marit som kom med ideen på en biltur fra Oslo til Kristiansand.