Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mette-Marit trosser flyskrekken

Kronprinsparet reiser i ettermiddag til London, der de i morgen skal tenne julegrana på Trafalgar Square. Mette-Marit jobber fortsatt for å bli kvitt flyskrekken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit er i dag i Stavanger i forbindelse med Landskonferansen for frivillighet og reiser i ettermiddag direkte til London fra Sola.

Kronprinsessens har ikke lagt skjul på at hun har flyskrekk og har innrømmet at hun har gått i kurs for å overvinne frykten.

- Har kronprinsessen gjort noe i det siste for å bli kvitt flyskrekken?

- Hun arbeider med saken og har tatt del i et opplegg mot angsten for å fly, sier informasjonsrådgiver Sven Gj. Gjeruldsen til Dagbladet.no

Får hjelp av broren

Ifølge VG skulle kronprinsessen for to uker siden fly til London for å øve seg på denne flyturen. Sammen med blant annet broren, SAS-kaptein Espen Høiby, og en psykolog gikk hun ombord på London-flyet.

Etter fem til ti minutter gikk hun derimot ut igjen.

Planen var imidlertid aldri at kronprinsessen skulle fly til London, framholder Slottet. Hun var på Gardermoen kun i forbindelse med et opplegg for å bli kvitt flyskrekken.

Tenner grana

Under et besøk i Østfold for tre uker siden, snakket kronprinsesse Mette-Marit åpent om flyskrekken. Hun fortalte at den siste flyulykken i New York ikke gjorde det enklere for henne.

- Jeg jobber med saken, men regner med å reise, svarte hun på spørsmål om ulykkene kom til å få noen konsekvenser for London-turen.

I morgen tenner kronprinsessen julegrana på Trafalgar Square og på fredag er kronprinsparet tilstede på en konsert i St. Martin-in-the-Field Church i London. Ifølge Slottet skal de også hatt et privat opplegg i London.

SKAL FLY IGJEN: Kronprinsessen trosser flyskrekken og tenner i morgen julegrana på Trafalgar Square i London.Foto: SCANPIX
Hele Norges coronakart