POPULÆRT INNSLAG: Bunadskledde Marte Frankmo Tveråsen, som går i tredje klasse, sto klar med en blomsterbukett til kronprinsen, mens kronprinsessen fikk sin bukett av Eivind Bjørnbakken Eide, pyntet med slips og penjakke. At det var en høytidelig anledning syntes godt på begge to.Foto: Lise Åserud / Scanpix
POPULÆRT INNSLAG: Bunadskledde Marte Frankmo Tveråsen, som går i tredje klasse, sto klar med en blomsterbukett til kronprinsen, mens kronprinsessen fikk sin bukett av Eivind Bjørnbakken Eide, pyntet med slips og penjakke. At det var en høytidelig anledning syntes godt på begge to.Foto: Lise Åserud / ScanpixVis mer

Mette-Marit ville hatt lengre sommerferie

Da kronprinsen spurte elevene i Folldal om de ville hatt lengre sommerferie, fikk han et klart ja. Også kronprinsessen sa seg enig i det.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ved de gamle gruvene i vakre Folldal innledet kronprinsparet det to dager lange fylkesbesøket i Hedmark mandag. Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit ble tatt imot av ordfører Eva Tørhaug, fylkesmann Sylvia Brustad og politimester Tormod Bakke.

Blomster Bunadskledde Marte Frankmo Tveråsen, som går i tredje klasse, sto klar med en blomsterbukett til kronprinsen, mens kronprinsessen fikk sin bukett av Eivind Bjørnbakken Eide, pyntet med slips og penjakke. At det var en høytidelig anledning syntes godt på begge to.

De kongelige fikk også servert underholdning fra elever ved Folldal skole og «Folldalsangen», framført av tre lokale kor, alt med vakre Rondane som bakteppe.

Sommerferie Kronprinsparet tok seg god tid til å prate med dem som hadde møtt fram, og blant dem var mange skoleunger. For dem var mandag første skoledag, og kronprinsen ville vite om noen av dem kunne tenkt seg lengre ferie. Svaret var et klart ja. Og da klarte ikke kronprinsessen å dy seg.

- Jeg ville også hatt lengre sommerferie! utbrøt hun.

Været var noe skiftende under besøket mandag, og bygda i den nordlige delen av Hedmark hadde både skinnende sol og korte perioder med regn å by på. Kronprinsessen fikk en varmende dunjakke rundt seg, og på vei til grusplassen der underholdningen fant seg, benyttet hun også sjansen til å skifte fra høyhælte sko til noen lave, mer grusvennlige.

- Vanskelige uker I talen til folldølene snakket kronprinsen om tiden etter terrorangrepene 22. juli.

- De siste ukene har vært vanskelige, men vi har også opplevd fellesskap og samhold. La oss holde tak i dette når vi nå går inn i hverdagen, sa kronprinsen, som berømmet folldølene for å bruke mye tid på hverandre.

Kommunen med 1.700 innbyggere har over 100 lag og foreninger, noe som imponerer kronprinsen. Blant annet har kommunen et aktivt hundekjørermiljø.

Mandag ettermiddag var det nettopp hundekjøring kronprinsen skulle få litt mer innsikt i.

l løpet av to dager skal kronprinsparet besøke en rekke steder i hedmarkskommunene Folldal og Stor-Elvdal.

(NTB)