Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Mette-Marits åpenhet om flyskrekk kan hjelpe andre

At kronprinsesse Mette-Marit har vært åpen om sin flyskrekk er en fordel når hun har sagt ja til å være beskytter for Rådet for psykisk helse. Det mener generalsekretær Thor Øystein Vaaland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Ethvert menneske i Norge vet at det å ha en psykisk smerte, er noe som gjelder oss alle, men likevel snakker vi ikke noe om det. At kongelige skulle vært unntatt fra det, ville vært ganske spesielt. Alt som er av åpenhet rundt psykiske lidelser, ser jeg på som positivt. Om det også kan gjelde kronprinsessen så er det desto bedre for saken. Det kan også motivere til økt åpenhet for øvrig i samfunnet, sier Vaaland til NTB.

- Underprioritert

Generalsekretæren i Rådet for psykiske helse setter stor pris på at kronprinsessen har takket ja til å være beskytter for organisasjonen.

- Det er strålende, Det er så flott for vår organisasjon og for et fagfelt som i så stor grad har vært underprioritert i alle år. Psykisk lidende har vært en gruppe som er kommet altfor langt bak i forhold til alle bevilgninger, sier Vaaland.

Informasjon

Kronprinsessen fikk torsdag formiddag en orientering om arbeidet i organisasjonen.

- Hun fikk informasjon om organisasjonen og det arbeidet for psykisk helse som Rådet står for. Det ble også samtaler og lunsj, sier generalsekretæren til NTB.

Selv var Mette-Marit smilende, men bestemt avvisende til å svare på spørsmål da hun ankom Storgata 10 i Oslo, der organisasjonen hun beskytter holder til.

(NTB>

PÅ BESØL:Kronprinsesse Mette-Marit fikk i dag en orientering om arbeidet i Rådet for psykisk helse, som hun er beskytter for. Hun ble mottatt av styreleder Ole D. Mjøs. Foto: MORTEN HOLM/SCANPIX
Hele Norges coronakart