Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mette-Marits bror gleder seg til å være sjef for PR-Hanssen

Men Per Høiby vil ikke kommentere kritikken.

METTE-MARIT BROR: Tidligere helseminister Bjarne Håkon Hanssen får Mette-Marits bror, Per Høiby, som sjef i det nye PR-selskapet First House. Her tar Hanssen bilder fra sin siste dag på jobb som helseminister. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
METTE-MARIT BROR: Tidligere helseminister Bjarne Håkon Hanssen får Mette-Marits bror, Per Høiby, som sjef i det nye PR-selskapet First House. Her tar Hanssen bilder fra sin siste dag på jobb som helseminister. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet) Per Høiby blir administrerende direktør i PR-selskapet First House.

Går fra JKL
Til Dagbladet sier Høiby at han vil måtte avslutte sine eksisterende prosjekter som administrerende direktør i JKL Oslo, før han kan starte jobben i First House.

Å skulle jobbe med Bjarne Håkon Hanssen, ser Høiby fram til.

- Jeg ser fram til å jobbe i et godt miljø med flinke folk, som jeg også gjør nå, men vil først og fremst konsentrere meg om å avslutte arbeidet i JKL på en skikkelig måte nå, sier Høiby til Dagbladet.

- Ingen kommentar

I sine brev til karanteneutvalget, som Dagbladet har fått tilgang til, bekrefter både Bjarne Håkon Hanssens tidligere statssekretær, Ketil Lindseth, og Jens Stoltenbergs tidligere rådgiver, Jan-Erik Larsen, at de begge skal rapportere til sin nye sjef, Per Høiby.


Ifølge Aftenposten har Høiby lenge vært ettertraktet som leder for prosjektet Selv vil han ikke si noe om når han først fikk en forespørsel om å bli med i oppstarten av det nye firmaet.


- Det kan jeg ikke kommentere nå, sier Høiby.

Han vil heller ikke kommentere kritikken som har kommet mot blant andre Bjarne Håkon Hanssen for å gå fra politikken til PR-bransjen, eller hva han har syntes om lanseringen av firmaet så langt.

- Jeg tror ikke jeg skal begi meg inn på det nå, sier han.

Han vil heller ikke gå inn på hva han forventer av den tidligere ministeren.

- Jeg vil ikke kommentere det, jeg vil konsentrere meg om min nåværende jobb.

Militær rådigver
Den 47-årige Høiby har tidligere vært adjutant hos kongen og militærrådgiver for daværende forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen.

- Vi ser frem til å få Per Høiby på laget. Han har bevist gjennom å skape resultater i JKL at han er flink til å lede kompetansebedrifter og skape gode og effektive selskapsstrukturer, sier styreleder Bjørn Richard Johansen i pressemelding sendt ut fra First House.

Høiby kommer fra stillingen som administrerende direktør i JKL Oslo. Høiby har ledet svenskeide JKLs Oslo-kontor i tre år.

Mette-Marits bror

Høiby kom til JKL fra Forsvaret i 2006. Han er sønn av avdøde Sven O. Høiby og storebror til kronprinsesse Mette-Marit.

Høiby går til sjefsjobben i et selskap som lenge før det er kommet i gang, er under kraftig kritikk.


- Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven med å lede det kompetansemiljøet som er under etablering, sier Per Høiby i samme pressemelding sendt ut av First House.

Tidspunktet for tiltredelse er ennå ikke fastsatt, og vil bli bestemt i nært samarbeid med hans nåværende arbeidsgiver.
 

BLIR PR-SJEF: Per Høiby.
Foto: Morten Holm / SCANPIX
BLIR PR-SJEF: Per Høiby. Foto: Morten Holm / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media