Mette-Marits ekskjæreste fortviler

Mette-Marit Tjessem Høibys ekskjæreste og far til hennes sønn føler seg uthengt som storkriminell. I går oppsøkte han kjendisadvokat Tor Erling Staff for å få råd og bistand. - Han er ingen trussel, sier Staff til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mette-Marits ekskjæreste har flyttet midlertidig fra sin leilighet i Oslo på grunn av det voldsomme oppstyret rundt ham. I går kveld møtte han høyesterettsadvokat Tor Erling Staff for å få råd og bistand.

- Det har vært en betydelig påkjenning for ham. Han lever nå et fornuftig og rolig liv i ordnede former. Han føler at han nærmest er blitt en hovedperson for interessen til opinionen. Det er nytt for ham å bli plassert i en slik turbulent situasjon, sier Staff til Dagbladet.

Kjærligheten viktigst

I politiets oppdaterte trusselvurdering er det nettopp forholdet Mette-Marit Tjessem Høiby har til barnefaren, som er blant hovedbekymringene.

For Slottet er imidlertid kronprins Haakons kjærlighet det viktigste. Kronprinsens valg av kjæreste blir respektert, selv om det kan skape både politiske og sikkerhetsmessige problemer.

Barnefaren, som er i begynnelsen av 30-årene, ble for tre måneder siden dømt i en narkotikasak. Han har også flere andre dommer bak seg.

Ekskjæresten har imidlertid fått jobb i et nyetablert IT-firma og følger opp en fast samværsordning med sin tre år gamle sønn. Ifølge opplysninger Dagbladet sitter inne med, har han også flere ganger hatt kontakt med kronprins Haakon. Etter det Dagbladet kjenner til, er han først og fremst opptatt av å beskytte sønnen sin.

- Han oppsøkte meg for å søke hjelp til å beskytte sin personlige integritet. Han er en klok kar, men slik mediesamfunnet har utviklet seg, kan han vente en del vonde ting i tida framover. Denne mannen hører ikke hjemme i noe trusselbilde. Han er ingen trussel. Han er en ansvarsfull person, fortsetter Staff.

Mette-Marit skal ha møtt sin ekskjæreste på Lillestrøm på midten av 1990-tallet.

Turbulent liv

Også vennene slår nå ring rundt barnefaren.

- Han har hatt et helvete den siste tida. Han er dømt og har fått sin straff. Nå framstilles han som den største narkotikamisbrukeren og -selgeren i Oslo. Dette er ikke tilfelle. Den siste saken er fra 1997 og siden den gang har han fått orden på livet, sier en av de nære vennene som ønsker å stille opp for kameraten sin.

I denne saken ble han dømt for besittelse av kokain for eget bruk.

Den nåværende sjefen til ekskjæresten gir ham de beste skussmål. Han har hele tida fortalt om sine synder og aldri lagt skjul på noe.

- Han er pålitelig og har høy faglig dyktighet. Oppgaven hans er å skaffe nye kunder. Denne jobben kan ingen gjøre bedre, fordi han har en enestående egenskap i sin evne til å komme i kontakt med andre mennesker. Han er en utrolig god barnefar som alltid stiller opp for sønnen og vil ham det beste, sier arbeidsgiveren til Dagbladet.

Arbeidsgiveren forteller til Dagbladet at bedriften og de ansatte vil støtte kollegaen i den tøffe tida.

- Han har det jævlig

- Han har det helt jævlig nå. Jeg unner ingen å gjennomgå den offentlige skittentøyvasken han opplever. Han har i utgangspunktet ingenting med denne saken å gjøre. Derfor er det urettferdig med alle de negative presseomtalene. Folk må få en sjanse. Det må være lov å gjøre tabber uten at man skal bli straffet for det resten av livet. Han har fått seg en bra jobb og ønsker å gjøre noe for fellesskapet. Vi ønsker å støtte andre mennesker, men ikke å bli hengt ut i en gapestokk med å stå fram med navn og bilde, sier daglig leder i IT-firmaet som ekskjæresten har jobbet for et års tid.

Dagbladet var i går i kontakt med barnefaren:

- Hvordan reagerer du på å bli framstilt som en sikkerhetsrisiko og en trussel?

- Jeg ønsker ikke å kommentere denne saken, er alt han vil si til Dagbladet.