Mette-Marits familie ble ikke bedt

KRISTIANSAND (Dagbladet): Slottet ville ikke invitere Mette-Marits familie til offisielle arrangementer når kronprinsparet drar på sitt første offisielle besøk til Mette-Marits hjemby Kristiansand neste helg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går fikk fylkesmann Ann-Kristin Olsen Slottet til å bøye av og likevel invitere kronprinsessens familie. Olsen er kongens representant i Vest-Agder. Først ga Slottet beskjed om at Mette-Marits familie ikke skulle inviteres på arrangementer under besøket.

- Jeg tror det er et bredt forankret ønske at også kronprinsessens familie bør inviteres til festlighetene. Jeg er glad vi nå har fått det til, sier Olsen til Dagbladet.

450 gjester

Sørlandet feirer sin 100-årsdag med blant annet storstilt festforestilling og jubileumsmiddag med tre retters middag. Nær 450 gjester er invitert. Invitasjonene til kronprinsessens familien blir ettersendt som A-post to dager etter at de øvrige invitasjonene ble sendt onsdag.

Både pappa Sven O. Høiby med samboer Jorunn Wold, mamma Marit Tjessem og ektemann Rolf Berntsen og søsknene Per, Kristin og Espen er invitert med ledsagere. De tar plass sammen med blant andre statsminister Kjell Magne Bondevik, biskopen og andre prominente gjester.

Marius hjemme

I tre dager måtte Olsen diskutere invitasjonene med Slottet etter at Slottet først hadde gitt arrangøren, stiftelsen Sørlandet i 100, negative meldinger om muligheten for å invitere Mette-Marits familie. I går var direktør Jappe Erichsen i Sørlandet i 100 glad:

- Vi ser fram til å ta imot kronprinsparet og de øvrige gjestene.

Mette-Marits sønn Marius blir hjemme.

FAMILIEN INVITERT LIKEVEL: Nær 450 personer står på gjestelista når Sørlandet feirer sin 100-årsdag med offisielt besøk av kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon neste helg. Slottet har nå snudd og likevel valgt å invitere Mette-Marits familie.