Mette-Marits far leste prosten teksten

Mette-Marit Tjessem Høibys far, Sven Høiby, dro ens ærend til Øyslebø for å refse prosten. Men prosten skjønte ikke hvem han hadde snakket med.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sven Høiby, Mette-Marit Tjessem Høibys far, reagerte så kraftig da han leste hva vikarprost Paul Gerhard Birkeland mente om datteren, at han søndag møtte til gudstjeneste i Øyslebø for å lese prosten teksten.

Sammen med samboer Jorunn Wold reiste Høiby ens ærend til Øyslebø kirke i Vest-Agder for å snakke med vikarprosten, som i forrige uke sa at Mette-Marit Tjessem Høiby har for lav status til å gifte seg med kronprins Haakon.

- Det er ikke hans jobb å dømme andre mennesker. Jeg hilste på ham etter gudstjenesten, og da sa jeg at «etter din mening er jeg egentlig av for lav byrd til å få hilse på deg, men for Guds åsyn er vi alle like», sier en opprørt Høiby til lokalavisa Lindesnes.

Han opplever prostens uttalelser som et forsøk på å dømme andre mennesker.

Vikarprosten selv oppfattet ikke at det var Mette-Marits far som snakket med ham etter gudstjenesten.

- Var han her? Det var da flott. En fin oppmerksomhet, synes Birkeland.

Det planlagte intervjuet som tysk TV skulle gjøre med vikarprosten ble ikke noe av. Birkeland trakk seg etter press fra biskop Olav Skjevesland i Agder, som betegner prostens uttalelser om Mette-Marit som «ukloke og upassende».

(NTB)

... Vikarprost Paul Gerhard Birkeland mener Tjessem Høiby ikke er av «god nok» familie til å gifte seg med en kronprins...
... Det fikk Mette-Marits pappa, Sven Høiby, til å reise for å snakke med den aldrende prosten. Men prosten fikk ikke med seg hvem han hadde hatt besøk av.
<B>STRIDENS KJERNE: Mette-Marit Tjessems forlovelse med kronprins Haakon falt prosten tungt for brystet...