Mexicansk borgermester arrestert

Mistenkt for å ha hjulpet narkobander.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Mexico arresterte småbyborgermesteren Armando Medina (49) i den lille byen Mugica i delstaten Michoacan i Mexico. Medina er mistenkt for å hjelpe narkobander i delstaten, der åtte andre borgermestre har blitt arrestert siden mai siktet for lignende lovbrudd.

Medina ble pågrepet i Mugicas rådhus i går. Delstaten er hjem for det mektige La Familia-kartellet som styrer narkotikatrafikken. Kartellet har lenge drevet med bestikkelser av lokale tjenestemenn.

Myndighetene opplyser til nyhetsbyrået Associated Press (AP) at Medina blir fengslet i nabodelstaten Jalisco, der han vil bli tiltalt for å hjelpe narkotikatrafikken. Det opplyses ikke om hvilket kartell han har hjulpet, eller på hvordan måte han har hjulpet trafikken.

Mexico har den siste tida gjort tiltak for å bekjempe narkokartellene. Offensiven ble satt i verk av president Felipe Calderon da han ble president i 2006. Volden har så langt krevd 13 500 liv, ifølge AP.

MANGE OFRE: Pårørende til to personer som ble drept på et narkotikarehabiliteringssenter på onsdag sørger. Foto: AP Photo/Scanpix
MANGE OFRE: Pårørende til to personer som ble drept på et narkotikarehabiliteringssenter på onsdag sørger. Foto: AP Photo/Scanpix Vis mer