Mexicansk narkobaron pågrepet på flyplassen i Amsterdam

Skal være lederen av en av verdens farligste kriminelle organisasjoner.

TATT PÅ FLYPLASSEN: Narkobaronen ble pågrepet da han gikk av et fly fra Mexico, her ved Schiphol-flyplassen i Amsterdam. Mannen skal lede kartellet som er beryktet blant annet for å halshugge sine ofre. Foto : Ola Sæther /Dagbladet
TATT PÅ FLYPLASSEN: Narkobaronen ble pågrepet da han gikk av et fly fra Mexico, her ved Schiphol-flyplassen i Amsterdam. Mannen skal lede kartellet som er beryktet blant annet for å halshugge sine ofre. Foto : Ola Sæther /Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En mann som regnes for å være en av lederne av det mektige mexicanske narkotikakartellet Sinaloa, er pågrepet på Schiphol-flyplassen i Amsterdam.

Rodrigo Aréchiga Gamboa, med kallenavnet «Chino Ántrax» ble pågrepet mandag da han gikk av et fly som kom fra Mexico by, opplyser amerikanske justismyndigheter lørdag.

Aréchiga er tiltalt for en rekke narkorelaterte forbrytelser i California, og USA har begjært ham utlevert fra Nederland.

Sinaloa regnes for å være et av verdens farligste kriminelle organisasjoner. Kartellet antas å stå bak omfattende narkotikahandel, bortføringer, tortur og hundrevis av drap.

Kartellmedlemmene er beryktet for sin voldsutøvelse, som å hogge hoder av ofrene sine eller å slenge lik i syrebad. Flere drap er filmet og lagt ut på internett som en advarsel til rivaliserende gjenger.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer