Mexico gransker amerikansk spionasje

Vil kalle inn USAs ambassadør på teppet.

AVSLØRTE OMFATTENDE SPIONASJE: Tidligere NSA-analytiker Edward Snowden har fortalt en hel verden om USAs omfattende spionasje av både egne innbyggere og andre land. Foto: AP/NTB Scanpix
AVSLØRTE OMFATTENDE SPIONASJE: Tidligere NSA-analytiker Edward Snowden har fortalt en hel verden om USAs omfattende spionasje av både egne innbyggere og andre land. Foto: AP/NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den mexicanske regjeringen har iverksatt gransking av den angivelige amerikanske spionasjen av president Enrique Pena Nieto og hans forgjenger Felipe Calderon.

Innenriksminister Miguel Angel Osorio Chong har bedt etterretningstjenesten CISEN og det føderale politiet om å gjennomføre en omfattende gransking av rapportene om at det amerikanske etterretningsbyrået NSA har hacket seg inn i politikernes eposter.

USAs ambassadør til Mexico kommer til å bli kalt inn på teppet så snart utenriksminister Jose Antonio Meade er tilbake fra reise.

Ifølge ukemagasinet Der Spiegel viser dokumenter lekket av Edward Snowden at snokingen i Mexico ble en «rik kilde» til informasjon for NSA. Mexicos regjering stempler USAs framferd som uakseptabel og i strid med mexicansk lov så vel som folkeretten.

(NTB)