Mexico kutter budsjettet med 15 milliarder kroner etter brexit

Pesoen på sitt laveste nivå noensinne mot dollaren.

STRAMMER INN: Mexicos finansminister Luis Videgaray kungjorde store kutt som følge av brexit. Foto: Henry Romero / Reuters / NTB Scanpix
STRAMMER INN: Mexicos finansminister Luis Videgaray kungjorde store kutt som følge av brexit. Foto: Henry Romero / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Britenes nei til å bli i EU får store følger ikke bare for Storbritannia og Europa, men også for mesteparten av verden for øvrig. Mexico, for eksempel, må kutte statsbudsjettet med 15 milliarder kroner i kjølvannet av folkeavstemningen, melder Wall Street Journal.

- Britene har overrasket verden, sier landets finansminister Luis Videgaray ifølge AFP.

Olja holdes utenfor

Det svære kuttet er et virkemiddel for at Mexico skal kunne nå sitt mål om å begrense underskuddet i budsjettet. Det statlige oljeselskapet Pemex er hardt rammet av fallet i oljeprisene, og har foretatt egne kutt. De holdes utenfor i denne runden.

Tidligere i år kunngjorde regjeringen et kutt på 62 milliarder kroner.

Videgaray framholder at Mexico allerede har dekket sine utenlandske finansielle behov med å utstede obligasjoner i japanske yen.

Den meksikanske valutaen, pesoen, er blant verdens mest omsatte. Den sank i dag tidlig til sin laveste verdi noensinne mot den amerikanske dollaren - 19,52, men har siden stabilisert seg rundt 18,80/18,90. Da markedet stengte i går, lå pesoen på 18,25.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer