Mexico lover gjengjeldelse hvis mur-planer gjennomføres

- Den meksikanske regjeringen er nødt til å svare. 

I RADIOINTERVJU: Mexicos utenriksminister Luis Videgaray. Foto: Andreas Arnold / DPA / NTB Scanpix
I RADIOINTERVJU: Mexicos utenriksminister Luis Videgaray. Foto: Andreas Arnold / DPA / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Mexico vil innføre økt toll på enkelte varer fra USA dersom nabolandet gjør alvor av planene for betalingen av en grensemur, opplyser Mexicos utenriksminister.

USAs president Donald Trump har varslet at muren skal finansieres med økte importskatter på mexicanske varer.

– Hvis Mexico står overfor dette som en realitet, ikke som en retorisk trussel, er den meksikanske regjeringen nødt til å svare, sier utenriksminister Luis Videgaray i et radiointervju.

Forholdet mellom de to landene har skrantet etter at Trump la fram planene for muren.

Videgaray mener at USAs planlagte finansieringsmodell vil gå ut over amerikanske forbrukere, som vil få økte priser på en rekke produkter.

I sine mottiltak vil mexicanske myndigheter prøve å ta hensyn til dette.

–Løsningen er ikke å innføre en generell skatt på all import fra USA, fordi det vil gå ut over mexicanske forbrukere. Vi vil gjøre det selektivt, sier han.

(NTB)

OMFATTENDE PROSJEKT: Hvis USAs nyvalgte president Donald Trump får viljen sin vil han bygge en mur langs grensen til Mexico for å hindre flere migranter fra å komme inn i USA. CNN har regnet ut hvordan muren skal løses, hvor lang tid arbeidet vil ta og hva prosjektet vil koste. Video: CNNVis mer Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer