Mexico med dyster drapsrekord: - Mord er normen

Likhusene fyller seg opp såpass fort at landet må lagre likene i illeluktende kjøletrailere. Nå har Mexicos mordstatistikk nådd nye høyder med nesten 100 drap hver eneste dag.

DRAP: Tomhylsene ligger strødd i veien i byen Acapulco i Mexico etter nok en drapssak fra juni i år. Landet har nå satt ny rekord i antall drap i løpet av første halvdel av 2019. Foto: Javier Verdin / Reuters /NTB Scanpix
DRAP: Tomhylsene ligger strødd i veien i byen Acapulco i Mexico etter nok en drapssak fra juni i år. Landet har nå satt ny rekord i antall drap i løpet av første halvdel av 2019. Foto: Javier Verdin / Reuters /NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er ingen hemmelighet at en brutal voldsbølge har herjet Mexico i lengre tid, likevel har det aldri vært så ille som det er nå.

I år har landet satt en dyster rekord med flere drap i første halvdel av 2019 enn noen gang tidligere.

I løpet av de seks første månedene av året lå antall drap på rundt 14 603 i forhold til fjorårets 13 985 drap. Mordstatistikken rykket dermed opp med hele 9,6 prosent, ifølge offisielle tall. Dette tilsvarer rundt 94 drap om dagen, skriver Mexico News Daily.

Landet er altså godt på vei til å passere fjorårets drapsrekord som lå på 29 111.

80 drap på et par timer

Selv om narkotikabaronen «El Chapo» har blitt utlevert til USA og sittet isolert i fengsel i over to år, er det altså ingenting som tyder på at kartellenes dager i Mexico er over.

Den nyeste drapsstatistikken kan til og med virke litt overveldende for folk flest; i begynnelsen av juni var det hele 80 drap rundt i landet i løpet av en kort helg, skriver Mexico News Daily. De fleste av disse skal ha skjedd i byen Guanajanato.

I kyststaten Oaxaca ble ni personer drept i løpet av drapshelga - åtte av disse ble funnet i plastposer mens en annen hadde blitt halshogget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer