DREPT I NARKOKRIG:   Susana Flores Gamez (22) da hun ble kåret til Miss Sinalao tidligere i år. I helgen ble hun funnet skutt og drept sammen med medlemmer at et av Mexicos mest beryktede narkokarteller. FOTO: EPA / NTB SCANPIX.
DREPT I NARKOKRIG: Susana Flores Gamez (22) da hun ble kåret til Miss Sinalao tidligere i år. I helgen ble hun funnet skutt og drept sammen med medlemmer at et av Mexicos mest beryktede narkokarteller. FOTO: EPA / NTB SCANPIX.Vis mer

Mexico-miss skutt sammen med narkobande

Originalhistorien nominert til Oscar-pris.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): At fem mennesker blir skutt og drept i en trefning mellom et av narkokartellene og militære styrker utløser generelt ikke de største overskriftene i Mexico, der om lag 50 000 mennesker er drept i narkokriger de siste årene.

Fram til utgangen av oktober, er 10 485 mennesker drept i narkokrigen i Mexico i år, blant dem 656 kvinner.

Og spesielt ikke i Sinalao, en av landets 31 delstater, og kjent som senter for kokainsmugling fra Mellom- og Sør-Amerika til USA.

Men et unntak kom i går da departementet for nasjonal sikkerhet bekreftet at en av de fem drepte i den lille byen Caitime i helgen er 22 år gamle Susana Flores Maria Gamez.

På veien mot nasjonal tittel som  Mexicos skjønnhetsdronning ble hun tidligere i år kåret til Miss Sinalao og Årets kvinne i Sinalao.

På missekåring i Kina Før hun ble skutt og drept i helgen, rakk hun å representere hjemstaten på kåringen av Miss Oriental Torism International i Kina.

Ifølge nyhetsbyrået AP ble den 22 år gamle missen funnet død ved siden av en rifle.

Det er uklart om hun selv tok del i skytingen, men det er liten tvil om at hun var sammen med en væpnet gjeng som knyttes til en av sjefene i det fryktede Sinalao-kartellet - Orso Ivan Gastelum.

 OSCAR-NOMINERT:   Skuespiller Stephanie Sigman har hovedrollen i flmen "Miss Bala" om en skjønnhetsdronning i delstaten Sinaloa, som finner venner i narkobransjen. FOTO: Eniac Martinez, REUTERS / NTB SCANPIX.
OSCAR-NOMINERT: Skuespiller Stephanie Sigman har hovedrollen i flmen "Miss Bala" om en skjønnhetsdronning i delstaten Sinaloa, som finner venner i narkobransjen. FOTO: Eniac Martinez, REUTERS / NTB SCANPIX. Vis mer

22-åringens kjæreste ble også drept, og det ble blant annet funnet sju AK-47 automatgeværer, granater, granatkaster og kjøretøy med våpen ved huset der skytingen skjedde.

Oscar-film Det er ikke første gang skjønnhetsprinsesser havner i selskap med narkobaroner i Mexico og Sør-Amerika. Helgens drama var som klippet rett ut fra den Oscar-nominerte filmen «Miss Bala» (Frøken Kule), basert på en sann historie fra nettopp Sinaloa.

Her kan du se traileren til filmen fra den ble lansert på Cannes-festivalen i 2011.

Filmen er basert på den dramatiske karrieren til Miss Sinaloa i 2008, Laura Zuniga. 

Hun mistet tittelen i 2010 etter å ha blitt pågrepet i selskap med sju narkoettersøkte menn og store mengder våpen, ammunisjon og over 50 000 dollar i bilen de ble stanset i.

 VISTE FRAM NARKOBARON:  En maskert politimann viser fram på en pressekonferanse i 2008 en av de tidligere sjefene i Sinaloa-kartellet - Jesus Zambada Garcia, alias El Rey eller The King. ARKIVFOTO: Alexandre Meneghini, AP / NTB SCANPIX.
VISTE FRAM NARKOBARON: En maskert politimann viser fram på en pressekonferanse i 2008 en av de tidligere sjefene i Sinaloa-kartellet - Jesus Zambada Garcia, alias El Rey eller The King. ARKIVFOTO: Alexandre Meneghini, AP / NTB SCANPIX. Vis mer