KRIMINELL RIKING:  Narkobaronen Joaquin «Shorty» Guzman har fått plass på Forbes Magazines kåring av verdens rikeste. Dette er lite populært i Mexico.
KRIMINELL RIKING: Narkobaronen Joaquin «Shorty» Guzman har fått plass på Forbes Magazines kåring av verdens rikeste. Dette er lite populært i Mexico.Vis mer

Mexico raser mot Forbes-kåring

Narkobaron har fått plass på rikinglista.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Meksikanske myndigheter raser mot Forbes Magazines kåring av verdens rikeste. På listen står nemlig Mexicos mest ettersøkte mann - narkobaronen Joaquin «Shorty» Guzman.


Guzman kom for første gang med på den prestisjefylte listen i år, på en 701. plass - en plass han deler med blant annet den norske skipsrederen Arne Wilhelmsen.


Forbes beregner formuen hans til å være på 1 milliard dollar, et tall tidsskriftet baserer på antatte inntekter fra narkotikasmugling til USA.


- Han er ikke tilgjengelig for kommentar. Men øonomisk gjør han det ganske bra, sier Forbes-redaktør Luisa Kroll til Reuters. 


Den meksikanske narkobaronen er ifølge Forbes blant de største leverandørene av kokain til USA. Tidsskriftet har beregnet Guzmans formue ved å hente inn tall fra amerikanske myndigheter og narkotikahandelanalytikere.


Justisminister Eduardo Medina Mora beskylder Forbes for å forsvare en kriminell og sier det er forkastelig at tidsskriftet sammenligner Guzman med ærlige og lovlydige forretningsfolk.


Guzman rømte fra fengsel i 2001 og skal stå bak en rekke drap i Mexico for å få kontroll over den lukrative narkotikasmuglingen til USA.


- Jeg kommer aldri til å akseptere at en kriminell blir hyllet som en viktig person, selv ikke av et tidsskrift som Forbes, sier Medina Mora.


(NTB)