Mexico stenges i fem dager

Ber innbyggerne holde seg hjemme.

I EPISENTERET:  Mexico er etter all sannsynlighet episenteret for svineinfluensaen. Her venter pasienter på hjelp ved Navy-sykehuset i Mexico City. Foto: AFP PHOTO/Ronaldo Schemidt/Scanpix
I EPISENTERET: Mexico er etter all sannsynlighet episenteret for svineinfluensaen. Her venter pasienter på hjelp ved Navy-sykehuset i Mexico City. Foto: AFP PHOTO/Ronaldo Schemidt/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Myndighetene i Mexico ber private og statlige virksomheter stenge dørene i fem dager, og oppfordrer landets innbyggere til å holde seg hjemme.

Oppfordringen gjelder for tidsrommet 1. til 5. mai og gjelder virksomheter som kan stenge uten at det får alvorlige følger for økonomien.

Helseminister Jose Angel Cordova opplyser at det vil bli gjort unntak for helsevesenet, transport- og matvaresektoren, men oppfordrer mindre vesentlige virksomheter til å ta en fem dager lang pause.

Finansminister Augustin Carstens understreker at det også vil bli gjort unntak for bank- og finansnæringen, og det hersker usikkerhet om hvem som egentlig skal innstille virksomheten.

Flere smittet

President Felipe Calderon ba i en fjernsynstale onsdag kveld landets innbyggere om å holde seg hjemme og vie tiden til familien.

Myndighetene håper at stengningen skal bidra til å bremse spredningen av svineinfluensa i landet, som til nå har resultert i åtte bekreftede dødsfall.

Ytterligere 91 er påvist smittet av svineinfluensa i Mexico, men myndighetene nedjusterer sitt anslag over mistenkelige dødsfall fra 159 til 84.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer