VIL HA SLUTT PÅ DETTE: Mexicos innenriksminister ber folk som har tatt loven og våpen i egne hender for å bekjempe et narkotikakartell om å la myndighetene ta seg av sikkerheten. Foto: AFP Photo/Enrique Castro/NTB Scanpix
VIL HA SLUTT PÅ DETTE: Mexicos innenriksminister ber folk som har tatt loven og våpen i egne hender for å bekjempe et narkotikakartell om å la myndighetene ta seg av sikkerheten. Foto: AFP Photo/Enrique Castro/NTB ScanpixVis mer

Mexico vil ha slutt på privat borgervern mot narkokartell

- Dra tilbake til der dere kommer fra.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mexicos innenriksminister ber folk som har tatt loven og våpen i egne hender for å bekjempe et narkotikakartell om å la myndighetene ta seg av sikkerheten.

Miguel Angel Osorio Chong kom med oppfordringen etter at «selvforsvarsstyrker» hadde tatt kontrollen over nok en by i den urolige staten Michoacan, som ligger vest i Mexico.

- Disse selvforsvarsstyrkene bes om å dra tilbake dit de kom fra, sa han etter et krisemøte i delstatshovedstaden Morelia mandag.

Innenriksministeren ba medlemmene av borgervernsgruppen om å heller slutte seg til politiet i kampen mot narkotikagjengene. Han gjentok at myndighetene ikke vil tolerere at folk bruker ulovlige våpen.

Borgervernsgruppen ble dannet for nesten ett år siden i en del av Michoacan der det dyrkes mye lime og avokado. Medlemmene mente det lokale politiet ikke var i stand til eller villige til å stanse kartellets voldsbruk og utpresningsvirksomhet.

Til tross for advarsler fra myndighetene erobret den sivile militsen nok en av det såkalte Tempelridder-kartellets bastioner søndag, da de tok kontroll over byen Nueva Italia.

Kartellet beskylder borgervernet for å være styrt av et rivaliserende kartell, noe selvforsvarsstyrken benekter.

(NTB)