Mexicos ambassade okkupert

Mexicos ambassade på Drammensveien i Oslo ble i ettermidag okkupert av Zapata - en solidaritetsgruppe for urbefolkningen i Mexico.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Zapata som tilhører Blitz-miljøet, sier til politiet at de ikke kommer til å forlate ambassaden frivillig. I en pressemelding sier gruppen at de har okkupert den meksikanske ambassaden i protest mot den meksikanske regjeringens overgrep mot urbefolkningen, zapatistene.

Aksjonistene krever at San Andres-avtalen blir overholdt, at alle politiske fanger i Chiapas i Mexico løslates øyeblikkelig og at den meksikanske hæren trekker seg tilbake.

Rundt 30 maskerte personer var kommet seg inn i ambassaden ved 15-tiden i dag. De skal ifølge politiet ikke være bevæpnet. Aksjonistene ringte på og trengte seg deretter inn i ambassaden. Alle de ansatte unntatt en er kommet seg seg ut av bygningen.

Politiet har ikke bestemt seg for om de skal gå inn i ambassaden, og prøver foreløpig å få kontakt med okkupantene fra utsiden.

Det er den meksikanske ambassadør Gustavo Iruegas som må gi klarsignal om at politiet kan rykke inn.

- Politiet har vært i telefonisk kontakt med ambassadøren som ennå ikke har gitt noe slikt signal, opplyser operativ uteleder, Jan Ivar Løland, til NTB.

(NTB)