Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mexicos ambassadør: - Jeg forstår hvorfor han gjorde det

Men misliker metoden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mexicos ambassadør til Norge, Luiz Javier Campuzano Pina, har forståelse for budskapet til den meksikanske demonstranten som avbrøt nobelseremonien, men synes mannen valgte feil sted og metode.

- Vi er lei oss og beklager at mannen forstyrret seremonien, men jeg har forståelse for solidariteten i budskapet til mannen. Han forsøkte å vise solidaritet for de pårørende og krevde rettferdighet til de drepte lærerstudentene. Det var likevel ikke korrekt sted og måte å gjøre dette på, sier Campuzano Pina til NRK.

Studenten kom helt bort til prisvinnerne og sto på scenen i tolv sekunder før sikkerhetspersonell fjernet ham.

Lik Dagbladet på Facebook

- Han har ikke vært i kontakt med oss eller søkt assistanse hos konsulatet. Vi har i ettermiddag kontaktet politiet i Oslo og bedt om informasjon om mannens personalia, sier han.

(NTB)

ANHOLDT: En ung meksikansk mann ble anholdt og fraktet vekk fra Rådhuset etter å ha gått opp på scenen under sermonien. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
ANHOLDT: En ung meksikansk mann ble anholdt og fraktet vekk fra Rådhuset etter å ha gått opp på scenen under sermonien. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer