FRA LÆRER TIL NARKOBARON:  Servando Gomez er ifølge mexikansk politi pågrepet i byen Morelia i delstaten Michoacan uten at det ble løsnet et skudd. Her et bilde fra 2009. Foto: Mexikansk politi/AFP/NTB Scanpix.
FRA LÆRER TIL NARKOBARON: Servando Gomez er ifølge mexikansk politi pågrepet i byen Morelia i delstaten Michoacan uten at det ble løsnet et skudd. Her et bilde fra 2009. Foto: Mexikansk politi/AFP/NTB Scanpix.Vis mer

Mexicos mest etterlyste pågrepet

Lærer ble narkobaron.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lederen for narkokartellet Tempelridderne, Servando Gómez, er pågrepet av mexikansk politi.

Gómez, som går under kallenavnene La Tuta (læreren, hans opprinnelige yrke) og El Profe (professoren), har lenge vært Mexicos mest etterlyste mann, og pågripelsen blir et kryss i taket for president Enrique Peña Nieto og myndighetenes arbeid for å gjenvinne kontrollen over delstaten Michoacán.

Tempelridderne er en av de voldeligste av de mexicanske narkotikakartellene, og det har i lengre tid vært stadige oppgjør mellom kartellet og selvoppnevnte væpnede forsvarsgrupper i delstatens byer og landsbyer.

Peña Nieto har vært i hardt vær siden 43 studenter forsvant i delstaten Guerrero, som er nabo til Michoacán, og regjeringen er blitt anklaget for ikke å gjøre nok for å finne dem eller oppklare forsvinningen.

(NTB - Reuters).