UNDER VANN: En mann vasser gjennom en oversvømt gate i Manzanillo i delstaten Colima i Mexico i går.  Foto: Alfredo Estrella / AFP / Scanpix
UNDER VANN: En mann vasser gjennom en oversvømt gate i Manzanillo i delstaten Colima i Mexico i går. Foto: Alfredo Estrella / AFP / ScanpixVis mer

Mexicos stillehavskyst under vann etter orkan

Orkanen «Jova» feide i land i Jalisco med kraftig nedbør og kraftig vind.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Jova» mistet sin status som orkan etter at den traff land, men var fortsatt en stor og farlig storm som utløste omfattende oversvømmelser, jordskred og strømbrudd.

Minst fire mennesker var bekreftet omkommet onsdag, blant dem en 21 år gammel kvinne og hennes fem år gamle datter som ble skylt bort i flomvannet. 39 mennesker ble reddet i siste liten i en helikopteroperasjon.

Byen Manzanillo er blant de hardest rammede. Store deler av havneområdet står under opp til en meter vann, all havneaktivitet er innstilt, og flere restauranter ved stranda er truet av vannmassene.

Det har vært flere orkaner og kraftige stormer langs Mexicos stillehavskyst i år, men de fleste har holdt seg langt til havs. Den første, Arlene, kostet imidlertid 16 mennesker livet i juli.

(NTB)