Meyer foreslått til styreverv

Victor Norman (H) mente ikke han var inhabil da han fikk vite at hans eget departement foreslo kjæresten hans, Christine B. Meyer, til et styreverv i Norges forskningsråd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Verken Meyer eller Norman, da han fikk vite om forslaget i ettertid, mente kjæresteforholdet gjorde ham inhabil, skriver VG.

- Dette er veldig uklokt av både Norman og Meyer. Her er det foretatt en feilvurdering, mener stortingspresident Jørgen Kosmo (Ap).

Kosmo mener Norman umiddelbart burde ha informert departementet om kjærlighetsforholdet etter at han fikk vite om kandidaturet. Deretter burde han ha sørget for at saken ble vurdert på nytt av en settestatsråd.

- Ville ikke sendt forslaget

Meyer ble foreslått som kandidat til et av forskningsrådets divisjonsstyrer av Arbeids- og administrasjonsdepartementet (AAD) i et brev 16. juni i år. Da hadde Meyer sluttet som statssekretær i departementet, og de to var kjærester.

Saksbehandler Trond Høviskeland, som skrev brevet der Meyer ble foreslått, visste ikke om sjefens forhold til Meyer.

- Hadde jeg visst det jeg vet nå, ville jeg ikke ha sendt forslaget, sier han til VG.

Da Meyer takket ja til å være styrekandidat, informerte hun ikke Høviskeland om at hun var kjæreste med Norman.

- Ikke inhabil

Meyer forteller til VG hun drøftet henvendelsen med Norman en stund etter at hun ble foreslått. Norman kjente ikke til saken før Meyer tok det opp med ham.

Norman og Meyer kom sammen fram til at han ikke var inhabil i saken.

- Christine nevnte det for meg etter at hun var nominert. Dette er en sak som ikke har vært i nærheten av meg overhodet. Saken ble behandlet av embetsverket, sier Victor D. Norman til VG.

Uklokt og uheldig

Stortingspresident Kosmo mener at saken ikke er så liketil.

- Saken viser bare hvor uheldig det er når det blir for tette forhold. Hvis det var slik at det på dette tidspunktet var et forhold mellom dem, var det uklokt av Meyer å si ja, og uklokt av Norman å ikke la en annen statsråd fremme kandidaturet når forholdet var så sensitivt, sier Kosmo.

Christine B. Meyer fikk ikke plass i styret da det ble utnevnt i september i år.

(NTB)

TILBUD OM STYREVERV: Christine B. Meyer ble foreslått til et av forskningsrådets divisjonsstyrer av Arbeids- og administrasjonsdepartementet. Foto: SCANPIX