MENER INNVANDRING VAR ÅRSAKEN: Tidligere SSB-sjef Christine B. Meyer mener Siv Jensen hadde politiske motiver for å ønske henne bort. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
MENER INNVANDRING VAR ÅRSAKEN: Tidligere SSB-sjef Christine B. Meyer mener Siv Jensen hadde politiske motiver for å ønske henne bort. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Meyer i brev til kolleger: Mistet tillit på grunn av innvandringsstatistikk

I et brev til internasjonale kolleger skriver tidligere SSB-sjef Christine Meyer at hun mistet støtten fra Siv Jensen støtte på grunn av innvandringsstatistikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det skriver den tidligere sjefen for Statistisk sentralbyrå (SSB), Christine Meyer, i et brev til det internasjonale statistikkollegiet sendt fredag 24. november. Der informerer hun om at hun har blitt tvunget til å gi seg som sjef i byrået, skriver VG.

«Fra mitt perspektiv er den faktiske grunnen til at jeg ikke lenger har støtten til statsråden sammenheng med innvandringsstatistikk- og analyse», heter det i brevet.

Videre i brevet karakteriserer hun SSB-rapporten om kostnadene ved innvandring som «svært partisk og av dårlig kvalitet.»

Kommunikasjonssjef Therese Riiser Wålen i Finansdepartementet kommenterer brevet slik overfor VG:

- Dersom dette faktisk er meddelt det internasjonale statistikk-kollegiet, anser vi brevet å være av en slik karakter at vi så snart som mulig vil ettersende våre kommentarer til Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité, skriver hun.

Meyer bekrefter overfor NTB at hun har sendt brevet.

(NTB)