VALGVAKE:  Shoaib Sultan i MDG på valgvake. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet
VALGVAKE: Shoaib Sultan i MDG på valgvake. Foto: Tomm W. Christiansen / DagbladetVis mer

MGDs ordførerkandidat:- Vi har klart noe historisk.

MDG ligger an til å gjøre et brakvalg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Det at vi har klart å etablere oss som et parti er historisk. Vi setter nå preg på norsk politikk og er med på å påvirke norsk politikk, sier MDGs ordførerkandidat, Shoaib Sultan, til Dagbladet på partiets valgvake.

Den siste ukas målinger viser at Miljøpartiet De Grønne (MDG) kan være med og vippe ut Fabian Stang og de blå i Oslo etter 18 års styre. Partiet har vært på vippen i både Oslo og Bergen, og kan på mange måter bli en av valgets vinner.

Frammarsj Ved kommunevalget i 2011 fikk Miljøpartiet De Grønne (MDG) 0,9 prosent oppslutning på landsbasis. I Oslo alene var oppslutningen 2,5 prosent. Meningsmålingene viser at partiet er på kraftig frammarsj, og siste målingen som ble utført av Norsk Gallup for TV 2, viser at partiet kan få en oppslutning på 6,8 prosent.

Skal vi tro meningsmålingene, vil partiet altså gjøre det ekstremt mye bedre enn ved siste kommunevalg.

Hva er grunnen til den «nye» suksessen?

Blokkpolitikk - Det er en kombinasjon av to ting. Vi har greid å påvirke hele politikken. Og alle skjønner nå viktigheten av dette. Det at vi ikke er bundet av blokkpolitikk er nok en fordel, sier MDGs ordførerkandidat, Shoaib Sultan, til Dagbladet på partiets valgvake.

Han legger til at i 2011 var det mange som sa at de var enig med partiet, men at de ikke turte å stemme på det.

- Mange var redd for å kaste bort stemmen sin. Nå tar alle oss seriøst. Men vi mener fortsatt det vi mente for fire år siden, sier Sultan.

Uavhengig Han tror partiet har fylt et hull i norsk politikk. Men blokk, det vil ikke Sultan velge ennå.

- Vi står der vi står. Så får vi se hvilket parti som er villige til å nærme seg oss mest. Men vi ser at det nok kan bli vanskelig å samarbeide med Frp. Hvert fall nå som de har en partileder som ikke tror på klimaendringene.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram