KRASJSTED:  17. juli 2014 ble Malaysia Arlines Flight 17 skutt ned over Ukraina. Nå har de nederlandske granskerne funnet det de mener kan være deler fra et russisk missilsystem. Foto: AP Photo / NTB Scanpix
KRASJSTED: 17. juli 2014 ble Malaysia Arlines Flight 17 skutt ned over Ukraina. Nå har de nederlandske granskerne funnet det de mener kan være deler fra et russisk missilsystem. Foto: AP Photo / NTB ScanpixVis mer

MH17-etterforskere fant «mulige» deler fra russisk rakett

Ifølge de nederlandske granskerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etterforskerne som leder granskningsarbeidet etter nedskytingen av MH17-flyet i Øst-Ukraina i fjor, opplyser at noen av bitene som er funnet kan høre til et russiskprodusert missilsystem.

Det bekrefter tidligere lekkasjer fra den nederlandske rapporten, om at flyet ble skutt ned av en russisk rakett. Den endelige rapporten fra de nederlandske og internasjonale etterforskerne vil bli presentert i oktober.

Sivil granskning Nederlands nasjonale påtalemyndighet opplyser tirsdag at delene sannsynligvis stammer fra en BUK-rakett. Delene oppbevares av det nederlandske etterforskningsrådet for sikkerhet, som gjennomfører en sivil gransking av flystyrten.

Det er Nederland som leder granskingsarbeidet, assistert av Belgia, Australia og Ukraina.

298 døde Boeing 777-flyet til Malaysia Airlines med 298 mennesker om bord ble skutt ned da det fløy over separatistkontrollert område i Øst-Ukraina.

Malaysia Airlines flygning MH17 var på vei fra Amsterdam til Kuala Lumpur da det den 17.juli styrtet i nærheten av opprørskontrollerte Donetsk i Øst-Ukraina. Alle de 298 personene om bord mistet livet.

- Manipulerte satelittbilder I juni skrev Dagbladet om de uavhengige gravejournalistene i Bellingcat som hevdet å avsløre at russiske myndigheter hadde manipulert satellittbilder for å skyve ansvaret for nedskytingen av Malaysia Airlines Flight MH-17 over på Ukraina.

Kiev og store deler av Vesten har hevdet flyet ble skutt ned i konfliktområdet av prorussiske separatister ved hjelp av et BUK-missilkjøretøy levert av Russland. Dette nekter Russland for, som hele tiden har rettet pekefingeren mot Ukraina.

Russland har hevdet, ved å fremlegge satellittbilder, at Ukraina hadde BUK-missiler i området da flyet styrtet. Ifølge rapporten fra gravejournalistene, var disse bildene manipulerte.

(NTB)


Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram