- MH370-pårørende banket opp av politiet fordi de ville ha svar om forsvinningen

- Oppførte seg ekstremt.

MISTET EKTEMANNEN: Cheng Lipings ektemann var om bord i flyet som forsvant. Foto: REUTERS / Kim Kyung-Hoon / NTB scanpix
MISTET EKTEMANNEN: Cheng Lipings ektemann var om bord i flyet som forsvant. Foto: REUTERS / Kim Kyung-Hoon / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mange av de pårørende etter at MH370-forsvinningen er naturlig nok fortvilet over alle de ubesvarte spørsmålene et halvt år etter at flyet med 239 personer om bord forsvant fra radaren. Flyet styrtet trolig i havet.

Nå hevder flere pårørende at de er blitt regelrett mishandlet av kinesisk politi, fordi de har krevd svar på hva som skjedde. - Så skadene Flere vitner sier til avisa South China Morning Post at minst to pårørende, som hadde barna sine om bord i flyet, har blitt banket opp av politiet. En kvinne i 50-årene skal ha havnet på sykehus i tre dager.

- Jeg dro for å se henne på sykehuset, jeg kunne se skadene hun hadde på hodet og kroppen, sier Zhang Yongli (64) til South China Morning Post.

- Politiet oppførte seg på en ekstrem måte.

Beijing-politiet har ikke ønsket å uttale seg til avisa.

- Skuffet - I starten beskyttet politiet i Beijing oss, men nå har holdningene forandret seg totalt, sier Cheng Liping (38) til avisa.

Mannen hennes var om bord i flyet.

- Jeg er så utrolig skuffet, sier hun.

Kapteinen mistenkt Kaptein Zaharie Ahmad Shah er hovedmistenkt etter MH370-forsvinningen.Etterforskere skal ha funnet at Shah hadde lagt inn simuleringer av lange flyturer over det sørlige Indiahavet på den avanserte flysimulatoren som ble funnet hjemme hos kapteinen. Disse var forsøkt slettet, men ble gjenopprettet etter at myndighetene i Malaysia tidlig i etterforskningen anmodet FBI om hjelp. En av de simulerte turene skal ha endt med en landing på en kort rullebane på en øy.Malaysiske myndigheter har lenge ment at flyet forsvant etter en bevisst handling.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer