MI6-dokumenter: Den hemmelige jakten på Treholt

Dagbladet har fått tilgang til de originale rapportene fra MI6 om Arne Treholt.

MØTE I WIEN: Arne Treholt møtte sine KGB-kontakter Gennadij Titov og Aleksandr Lopatin utenfor en restaurant i Wien 20. august 1983. Foto: Overvåkningspolitiet / NTB Pluss arkiv 
Foto: PST /SCANPIX
MØTE I WIEN: Arne Treholt møtte sine KGB-kontakter Gennadij Titov og Aleksandr Lopatin utenfor en restaurant i Wien 20. august 1983. Foto: Overvåkningspolitiet / NTB Pluss arkiv Foto: PST /SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politiets sikkerhetstjeneste (PST) har nå gitt Dagbladet tilgang til originale dokumenter i Treholt-saken, som ikke tidligere har vært offentlig tilgjengelig. Dokumentene stammer fra MI6, som er Storbritannias etat for utenriksetteretning og har navnet Secret Intelligence Service (SIS).

Disse dokumentene viser at den britiske etterretningstjenesten foret sine kolleger i Politiets overvåkningstjeneste (POT) med opplysninger om at det fantes en svært sentralt plassert spion i Norge. Ifølge MI6 produserte spionen enorme mengder med sensitiv informasjon til KGB.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer