DREPT: Mia Ayliffe-Chung elsket aller mest å reise, og jobbet i Australia for å få visum. Foto: REX/Shutterstock/NTB scanpix
DREPT: Mia Ayliffe-Chung elsket aller mest å reise, og jobbet i Australia for å få visum. Foto: REX/Shutterstock/NTB scanpixVis mer

Mia (21) ble knivdrept i Australia. Nå tar mora et oppgjør med spekulasjonene om drapsmannen

Britiske Mia Ayliffe-Chung ble drept på hostell.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tirsdag ble Mia Ayliffe-Chung knivdrept på et hostell i Queensland i Australia.

Den 21 år gamle britiske kvinnen jobbet på en gård i området for å oppnå australsk visum, og var bare fire dager inne i arbeidsperioden da det dødelige angrepet skjedde.

En 29 år gammel franskmann er siktet for drapet som skjedde på hostellet tirsdag kveld. Politiet bekrefter at mannen ropte «Allahu akbar» under angrepet, men understreker at det ikke er noen indikasjoner på radikalisering eller at det var politiske motiver bak drapet.

Flere skadd

En mann er innlagt på sykehus med livstruende skader etter å ha forsøkt å redde den drepte 21-åringen.

REISEGLAD: 21-åringens aske vil bli spredt på ulike steder i verden, som en hyllest til hennes reiselyst. Foto: REX/Shutterstock/NTB scanpix
REISEGLAD: 21-åringens aske vil bli spredt på ulike steder i verden, som en hyllest til hennes reiselyst. Foto: REX/Shutterstock/NTB scanpix Vis mer

Den 29 år gamle franskmannen er i tillegg til drapet også siktet for to drapsforsøk, 12 tilfeller av overfall og vold mot dyr og sitter nå varetektsfengslet til 28. oktober.

Eieren av hostellet i Queensland sier til TV-kanalen 9news at angrepet varte i tre timer og at gjester låste seg inne på rommene sine under drapet.

Men det er fortsatt et spørsmål om hva som drev den siktede mannen som skulle sjekke ut dagen etterpå til å drepe 21-åringen. Politiet etterforsker om motivet til 29-åringen kan være forelskelse eller betatthet mot Ayliffe-Chung, skriver BBC.

De nevner også at den siktede skal ha røyket cannabis tidligere på kvelden.

Moras sterke brev

Chung hadde hadde planer om å bli i Australia for å jobbe og reise. Etter planen skulle hun jobbe på gården i flere uker for å få visum.

I et sterkt leserbrev til den britiske avisa The Independent har Ayliffe-Chungs mor, Rosie Ayliffe, skrevet om hvordan det har vært å miste datteren. Hun skal selv reise til Australia for å hente asken etter dattera. Asken skal spres over hele verden.

Mora skriver også hva hun syns om alle som spekulerer i motivet.

- Mye tull er blitt sagt i mediene om den antatte morderen. TV-reparatøren jeg hadde på besøk i går sa: «Vi vet hva det dreide seg om. Det var islamsk terrorisme».

- Franskmannen som er pågrepet og siktet for drapet er ikke en muslimsk fundamentalist. Han har aldri satt sine føtter i en moské, skriver hun.

- Personen som drepte Mia må nå leve med at den personen har ødelagt dattera mi. Hvis de ikke føler anger, er den helt klart et monster i menneskelig form og hva slags liv er det? skriver hun.