Hund bitt av ørn

Mia angrepet av havørner: - Mye blod

Ørjan Olsvik måtte reagere raskt da han så to havørner angripe hunden hans, Mia.

SKADA: Søndag 21. mars oppdaget hundeeier Ørjan Olsvik at terrieren Mia ble angrepet av havørner. Reporter: Jeanette N. Vik / Foto: Privat, NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Søndag formiddag så Ørjan Olsvik (67) at hunden Mia sto helt urørlig, cirka 50 meter utenfor hytta på Aglapsvik, ved Senja. Han syntes det var merkelig at den eventyrlystne Cairn Terrieren ikke beveget seg, noe han så gjennom en sporingsapp på mobiltelefonen. Da tok han beina fatt for å undersøke situasjonen.

Da han nærmet seg den 7 år gamle hunden, lettet to havørner like ved hundens posisjon.

- Da jeg var 20 meter unna fløy to svære havørner av gårde og da løper jeg til Mia. Det var veldig mye blod i snøen, men det var nok ikke bare Mia sitt. Hun hadde vært i kampmodus, men var tydelig skada, sier Olsvik til Dagbladet, før han fortsetter:

- Ørnene hadde satt klørne i Mia ti ganger, og de kan være opptil 6-7 centimeter lange. Når de angriper prøver de ofte på å punktere lungene på byttet, men det klarte de ikke å gjøre på Mia.

- Ti dype kutt

Da Olsvik så Mias tilstand sto det en ting i hodet hans, få henne til nærmeste dyrlege. Det tok ikke mer enn 40 minutter før Olsvik hadde fraktet Mia til dyrlegen.

- Hun hadde fått over ti dype kutt fra ørneklørne og måtte sy 32 sting hos dyrelegen i Finnsnes. Kuttene var rundt halsen, nakken og hodet. Det var nok en skikkelig fight, sier Olsvik.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer