Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mia fikk enorm respons

Mia Gundersen fikk enorm respons fra norske jenter i alle aldrer etter at nakenbilder av henne ble publisert i fjor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- For meg var det en studie i seg selv å registrere alle reaksjonene. Haugevis av jenter har fortalt meg hvor godt de likte bildene, fordi de viser nakenhet og sensualitet på en naturlig måte. Også eldre kvinner har reagert positivt. En gammel dame kom bort til meg og utbrøt: «Du har jo flotte pupper!». All responsen fortalte meg at den debatten som enkelte fortsatt prøver å piske liv i, er død. Vi er ferdige med den. Norske kvinner dømmer ikke lenger kvinner som har et naturlig forhold til nakenhet, sier skuespilleren og artisten.

Mia hadde selv en ekkel opplevelse i forhold til publisering av bildene som fotograf Petter Hegre hadde tatt av henne. Bildene ble publisert i Se og Hør uten Mias samtykke. Etter en vond tid med juridisk tautrekking ga fotografen seg, og ga honoraret til artisten.

- Da valgte jeg å snu noe negativt til det positive. Jeg plukket ut ett bilde, som jeg kalte «Feminin kraft», og det auksjonerte jeg bort. Bildet gikk for 100000 kroner. Resten av bildene ble trukket tilbake. Pengene, inkludert Se og Hør-honoraret, ga jeg til Human Rights Service. De står for den viktigste kvinnekampen i dag, mener Mia Gundersen. Hun mener at alle norske kvinners har rett til å velge å vise egen kropp og sensualitet:

- Unge jenter i 2003 får ikke sjokk av å se lettkledde kvinner på sensuelle bilder. Og hvis menn reagerer på slike bilder, får det være deres sak! mener Mia.

Hun langer ut mot Likestillingssenterets kritikk av norske idrettsjenter:

- Senteret burde konsentrert seg om helt andre kampsaker, i stedet for å bruke tid og krefter på en kritikk som er bak mål og en debatt som er passé.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media