Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mia Hjerpbakk (19) og Simen Rismyhr Engelund (20) omkom i trafikkulykke i Kenya

Mistet livet på skoletur med folkehøyskolen.

DØDE I ULYKKE: To elever fra Valdres Folkehøyskole mistet livet da minibussen de satt i kolliderte under en skoletur i Kenya. Her er bussen fraktet vekk etter ulykken. Foto: AP
DØDE I ULYKKE: To elever fra Valdres Folkehøyskole mistet livet da minibussen de satt i kolliderte under en skoletur i Kenya. Her er bussen fraktet vekk etter ulykken. Foto: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):  To elever fra Valdres Folkehøyskole omkom lørdag i en trafikkulykke i nærheten av byen Nanyuki i Kenya.

Skolen går i dag ut med navnene på de drepte elevene, i samråd med de pårørende.

- Det er Mia Hjerpbakk (19) fra Trondheim og Simen Rismyhr Engelund (20) fra Heradsbygd ved Elverum som mistet livet i ulykken. Vi har den dypeste medfølelse med de pårørende og medelevene, skriver folkehøyskolen på sine hjemmesider.

De to elvene ble drept da minibussen de satt i kolliderte med en lastebil. I minibussen satt også ni andre elever fra folkehøyskolen.  Alle gikk på linja Idrett-Bistand-Afrika ved skolen og var i det afrikanske landet på studietur.

I tillegg til de omkomne ble åtte elever skadd i ulykke. De skadde befinner seg nå på sykehuset Nairobi Hospital i Kenyas hovedstad Nairobi.

Skadene beskrives som moderate til lette.

Avisa Firda har snakket med foreldrene til en av de skadde elvene.  Hun har brukket armen og er preget av den alvorlige ulykken.

- Det går etter forholdene bra, men det er klart hun er sterkt preget over å ha mistet to klassekamerater og at flere i klassen er hardt skadd, sier han.

Utenriksdepartementet har opprettet en krisestab på tre personer og to diplomater reiste søndag morgen ned for å bistå elever og ansatte. Sjømannskirka har også sendt en prest til Kenya for å bistå i omsorgsarbeid.

Ved Valdres Folkehøyskole har det denne uken vært vinterferie.

- Det vil bli en minnestund når elevene er tilbake fra vinterferie mandag 3. mars. Da blir det også tilrettelagt for samtaler og bearbeiding av sorgen, opplyser skolen.

ULYKKESSTEDET:  Ulykken skjedde i nærheter av ekvatorlinjen ved Nanyuki lørdag formiddag. Foto: AP /NTB Scanpix
ULYKKESSTEDET: Ulykken skjedde i nærheter av ekvatorlinjen ved Nanyuki lørdag formiddag. Foto: AP /NTB Scanpix Vis mer
Hele Norges coronakart