Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mia kvalt og misbrukt

Mia Teglgaard Sprotte (12) ble mandag kveld funnet nedgravd ved en lekeplass i det danske tettstedet Benløse utenfor Ringsted. Dansk politi tror gjerningsmannen kommer fra lokalmiljøet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

RINGSTED (Dagbladet): Dansk politi jager nå drapsmannen, som de tror kommer fra området. Mia skal ha blitt funnet naken fra livet og ned, og politiet bekrefter at hun er blitt seksuelt misbrukt.

Samboerparet Geir Rødne (30) og Aina Aspeseter (33) ble sjokkert da de i går kveld fikk vite at ei tolv år gammel jente var blitt funnet drept i området der de ferierer.

- Hadde ikke stoppet

Da Dagbladet møtte den norske småbarnsfamilien på Skovly camping bare tre kilometer unna Benløse, hadde de ikke fått med seg hva som hadde skjedd i nærmiljøet. Men reaksjonen var tydelig. Paret fra Ølen utenfor Haugesund ferierer med sønnene Mats (8) og Sindre (6), og har vært i Danmark i ei uke.

- Dette var ikke spesielt trivelig å få vite. Hadde vi visst om dette, hadde vi ikke stoppet her i det hele tatt, sier Geir Rødne til Dagbladet.

- Nå blir det sånn at vi gjerne vil ha barna rundt oss. Man blir automatisk mer påpasselig, sier Aina Aspeseter.

I går valfartet lokalbefolkningen til stedet der den lille jenta ble funnet drept. Folk holdt rundt hverandre uten å si et ord. De fleste gråt.

Et hundretall buketter var blitt lagt ned, og barn hadde tent lys og lagt igjen kjæledyr. Noen hadde skrevet en siste hilsen til den tolv år gamle jenta.

Mange hilsner

«Må paradisets engler beskytte og passe på deg,» hadde ei jente skrevet.

«Når vi alle sammen kikker opp på himmelen, ser vi den fineste stjerne, og det er deg som lyser ned til oss og forteller at du har det godt,» sto det på en annen hilsen.

Ellen Larsen og Tina Henriksen hadde tatt med sønnene Rasmus og Sebastian til stedet der Mia ble funnet.

De bor i Benløse, og var opptatt av å forklare ungene det vonde som hadde skjedd.

Over 400 tips

Politiet skal ha sikret en rekke spor fra åstedet, og skal også ha fått over 400 tips og henvendelser.

Mia Teglgaard Sprotte skal ha blitt kvalt med en nylongstreng. I tillegg skal hun ha blitt tildelt et slag eller spark mot kjeven.

Politiet har også funnet en lommekniv av merket Maersk like ved stedet Mia ble begravd, men er usikre på om dette har sammenheng med drapet.

Det ble i går bekreftet at tolvåringen ble seksuelt misbruk, men politiet er sparsomme med opplysningene.

Etterforskningsleder Poul Andersen sier til Dagbladet at politiet tror gjerningsmannen kommer fra lokalmiljøet.

Etter det Dagbladet forstår, arbeider politiet ut fra teorien om at Mia Teglgaard Sprotte ble drept natt til lørdag, men at hun ble gravd ned først formiddagen etterpå.

Sporhunder markerte

I 12.45-tida lørdag skal nemlig et vitne ha hørt gravelyder på funnstedet. I 11-tida samme dag undersøkte politiet stedet uten at sporhundene markerte.

I 13.30-tida gjorde imidlertid politiet et nytt søk. Da markerte hundene, og politiet tok seinere i bruk hunder som er spesialtrenet til å snuse fram spor dypt under jorda.

Mia Teglgaard Sprotte ble funnet nedgravd 80 centimeter under overflaten.

Politiet konsentrerer seg først og fremst om å bli ferdig med den tekniske etterforskningen - altså fotografering og innsamling av fingeravtrykk, DNA-materiale og hårstrå.

Dagbladet får imidlertid opplyst at politiet allerede har begynt å sjekke lokalpersoner som tidligere er dømt eller mistenkt for sexmisbruk av barn.

DREPT: Mia Teglgaard Sprotte.