Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mia-morder kan slippe fri

Psykiaterne undersøker om han var sinnssyk da han drepte og voldtok 12-åringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dersom det er tilfellet, kan Steffen Kristensen (22) slippe fengsel for drapet på Mia Teglgaard Sprotte (12). Den danske dommeren har beordret mentalundersøkelse av 22-åringen som har tilstått at han først kvalte og så voldtok 12-åringen før han begravde liket. Det skriver Ekstra Bladet.

Psykiaterne skal ta stilling til:

  • Om Kristensen var sinnssyk - og dermed utilregnelig - i gjerningsøyeblikket.
  • Om han er egnet til fengsel.

    Dersom han erklæres sinnssyk, kan han bli tvangsinnlagt for behandling på ubestemt tid. I motsatt fall risikerer han fengsel på livstid. En teoretisk mulighet er at drapsmannen blir erklært sinnssykt - men kun i gjerningsøyeblikket. Det vil si at han ikke trenger behandling. Da vil 22-åringen kunne dømmes skyldig, for så å forlate rettssalen som en fri mann.

    - Det finnes eksempler på dette, men de er sjeldne, sier overlege Peter Gottlieb ved Retspsykiatrisk Klinik i København til Ekstra Bladet.

    Uansett er det dommerne som får siste ord. De kan velge å se bort fra det, selv om psykiaterne konkluderer at Kristensen var sinnssyk da han drepte Mia Teglgaard Sprotte.

FANT LIKET NEDGRAVD: Her undersøker politiets teknikere stedet hvor 12-årige Mia Teglgaard Sprotte ble funnet død for en måned siden.